![burger, burger sos, recept burger, burger sos, recept](https://xdn.tf.rs/2023/08/26/shutterstock2020674374-670x447.jpg?ver=566966)
Burger kakav još niste probali: Sočan i začinjen smazaćete ga u rekordnom roku
Iako je ovo prepoznatljiva brza hrana Amerike, sve više Evropljana se opredeljuje da ga pravi i to vrlo uspešno.
U nastavku pročitajte recept za jedan sočni burger koji će biti vaš nezaobilazan deo nedeljnih obroka.
Sastojci za burger:
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 2 kašičice aleve paprike
- pola kašičice smeđeg šećera
- malo belog luka u prahu
- so, biber
za preliv burgera:
- 6 lepinja
- 6 kriški čedar sira
- 6 listova zelene salate
- 6 kriški paradajza
- pola glavice crnog luka isečenog na kolutove
- 2 kornišona
Priprema burgera:
U manjoj činiji pomešajte sve začine. Mleveno meso dobro izradite pa podelite na šest jednakih delova, da biste napravili isto toliko pljeskavica.
Bitno je da svaku pljeskavicu u sredini pritisnete palcem kako bi se napravilo blago udubljenje. Pokrijte ih krpom i ostavite po strani.
Gril tiganj ili roštilj dobro zagrejte i pre nego što ćete ih staviti na pečenje, pospite začine koje ste prethodno pomešali. Kada ih budete pekli, važno je da prvo pečete onu stranu koja nema udubljenje.
Ako pečete u tiganju, poklopite ga i ostavite najviše do četiri minuta da se peče sve dok se na pljeskavici ne nakupe sokovi na vrhu. Potom, okrenite pljeskavice i na istu temperaturu i minutažu pecite i drugi deo.
Kada vidite da je potrebno još malo pečenja, stavite po list čedara preko pljeskavica i ostavite dok se ne otopi na njoj.
Sa donje strane lepinje stavite prelive po želji, potom pljeskavicu sa čedar sirom i onda dodatne prelive. Poslužite uz pomfrit.
Dodatni savet: mlevena junetina je najbolja vrsta mesa kada se pripremaju burgeri.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Gurmanska i holesterolska atomska bombetina
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.