Bez muke napravite holondez sos sa hrskavom piletinom: Spoj koji se ne propušta
Holandez sos je veoma specifičan dodatak vašem jelu i tu je da napravi savršen balans kada je u pitanju jača hrana. Zbog lagane i veoma ukusne strukture, holandez sos se često priprema i za doručak, branč i ručak.
Ovoga puta holandez sos spremamo uz piletinu, koja će naglasiti najfinije ukuse ovog sosa, navodi "Thespruceeats.com".
Pripremite se za recept koji će vas oduševiti.
Sastojci za holandez sos sa piletinom:
Za sos:
- 4 velika žumanceta
- 2 kašike limunovog soka
- 1/3 vode
- 1 šolja rastopljenog putera
- so
Za piletinu:
- 2 pileća prsa
- 1 srednja glavica crnog luka, iseckana na kockic
- kašičica soli
- malo bibera
Priprema holandez sosa sa piletinom:
Piletinu posolite i zabiberite po ukusu i stavite je da se prži na srednjoj vatri. Ubacite luk da se piletina prži zajedno sa njim.
Za pripremu sosa će vam biti potrebna jedna činija i i šerpica. Holandez sos se pravi na pari, pa u šerpicu sipajte vodu i preko stavite činiju.
Umutite žumanca sa malo limunovog soka. Stavite da se zagreje voda, ali da ne proključa.
Neprekidno mutite dva minuta, dok se jaja ne zagreju i ne postaju sve gušća. Dozirano sipajte rastopljeni puter, mešajući i dalje.
Sklonite sa vatre i dodajte malo soli i bibera po ukusu.
Servirajte piletinu preko koje ćete preliti ovaj sos.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ona.rs na Rumenačkoj pihtijadi - probali smo ovaj delikates i nazdravili sa domaćinom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.