Gvakamole, sos koji ide uz sve: Unesite egzotiku u svoj dom i započnite dan zdravim obrokom
Sada je pravo vreme da se posvetite zdravoj ishrani, da promenite nešto u hrani kojom se hranite. Jedan od recepata sa kojim možete početi promenu jeste i gvakamole sos, odnosno umak od avokada.
Sastojci za gvakamole:
- 2 zrela avokada
- 1 veći paradajz
- 1 ljuta paprika
- četvrtina glavice crnog luka
- sok od pola limete
- malo soli
- malo seckanog korijandera
Priprema gvakamola:
Očistite avokado i stavite ga u činiju. Zgnječite ga pomoću viljuške i promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
U drugoj, manjoj činiji pomešajte sitno seckan paradajz, crni luk, ljutu papriku, limetu, so i korijander. Prilogadite začine po svom ukusu. Tu smesu ubacite u izgnječeni avokado i dobro promešajte. Bitno je da se sve lepo sjedini.
Gvakamole sos je spreman za upotrebu, možete ga jesti uz kuvana jaja, ljuti čips ili tortilju. Najbolje je da ga držite u frižideru.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.