• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za autentične italijanske bruskete

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je u jednostavnosti sastojaka i njihovoj pripremi

  • 0
Brusketi, originalni brusketi Foto: Shutterstock

Naučite da napravite autentične italijanske bruskete.

U pitanju je hrskavi tostirani hleb koji se servira sa različitim topinzima, a u opciji je sve - od prepečenih paprika do mesnih prerađevina.

Originalan italijanski recept, međutim, služi se sa paradajzom i njegova jedinstvenost i lepota je u jednostavnosti sastojaka i pripreme.

Sastojci:

(za 24 bruskete)

za toping:

  • 6 paradajza, iseckanih na kockice
  • 8 g listova svežeg bosiljka, iseckanih
  • 5 čena belog luka, podeljeno
  • balzamiko sirće
  • maslinovo ulje
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera

za tost:

  • 1 baget
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 35 g narendanog parmezana

Priprema: 

Operite i narežite na kockice paradajz. Ocedite višak soka i prebacite kockice u posebnu činiju.

Složite listove bosiljka i uvijte ih u cev, a potom oštrim nožem tanko iseckajte na tračice i prebacite u činiju sa paradajzom.

Sitno iseckajte i beli luk. Jednu kašičicu pomešajte sa tri kašike maslinovog ulja i ostavite po strani, a preostali beli luk prespite u mešavinu sa paradajzom.

Začinite paradajz sa dve kašike maslinovog ulja, kašikom balzamika, pola kašičice soli i četvrtinom kašičice crnog bibera. Lagano promešajte sve da se sjedini i ostavite da se marinira 15 do 30 minuta.

Zagrejte rernu na 200˚C.

Isecite baget dijagonalno na šnite debiljne oko jedan centimetra. Postavite papir za pečenje na pleh i poređajte hleb.

Premažite svako parče sa obe strane sa maslinovim uljem natopljenim belim lukom, a potom pospite odozgo parmezanom.

Pecite u zagrejanoj rerni oko pet minuta dok brusketi ne porumene.

Stavite na vruće buskete pripremljen toping od paradaiza, i dodatno pospite sa masilnovim uljem i balzamikom.

Prijatno!  

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti