• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bavarske kiflice čija će vas mekoća oduševiti: One su drugačije, a tako ukusne

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promena koja će vam osvežiti doručak

  • 0
bavarske kifle Foto: Shutterstock

Ovi maleni i premekani komadići hleba predstavljaju jedno od omiljenog peciva širom sveta.

Bavarske kiflice su savršene i bez bilo kakvih dodataka, a uvek im možete dodati još po koji sastojak da ih dodatno ulepšate. Ovo je recept za svačiji ukus i sigurno ćete uživati u njemu.

Sastojci za bavarske kiflice:

  • 500g glatkog brašna
  • 100g šećera
  • 250g putera
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • malo narendane korelimuna

Priprema bavarskih kiflica:

U jednu posudu pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer, so i malo narendane kore limuna.

Dodajte puter, koji ćete prethodno iseći na kockice, pa pomešajte sa svim sastojcima.

Kada dobijete smesu, ne brinite, ona treba da se mrvi.

Sada, dodajte jaja i zamesite glatko testo.

Ako je testo premekano, dodajte malo brašna. Oblikujte testo u loptu, umotajte ga prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.

Razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini, tako da ima oblik pravouganoika, debljine oko pola centimetara.

Testo isecite na trouglove, kao kada se spremaju i bilo koje druge kiflice. Ako želite da vam bavarske kiflice budu zanimljivije, možete na sredinu svakog trouglića staviti nešto slatko ili slano.

Savijte trougliće počevši od šire strane, pa prema vrhu kako biste dobili oblik kifli.

Pecite kifle u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Izvadite kifle i ostavite da se malo ohlade na rešetki.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti