• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočna krmenadla iz rerne: Krčka se u sopstvenom saftu, od čega nema lepšeg

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo je uživanje jesti ih, ali ni priprema ne zaostaje

  • 0
Kremenadla Foto: Shutterstock

Svinjske krmenadle su nezamenjivi "dragulji" u svetu mesa.

Ne zna se šta je lepše - pripremati ih ili uživati u njihovom sočnom ukusu? Pa, ako pratite ovaj recept, onda ćete definitivno uživati u obe radnje.

Sastojci za sočne krmenadle iz rerne:

  • 4 krmenadle
  • 1 glavica srednjeg crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • brašno
  • 1 kocka za supu
  • so
  • biber
  • malo paprike

Priprema sočnih krmenadli iz rerne:

Krmnadlama možete ostaviti kosti, jer će se svakako meso samo odvajati kada jelo bude gotovo, ali ga zato properite.

Čekićem ga stanjite malo, pazite da ne preterate.

Sa obe strane pospite malo soli i bibera ili samo suvi biljni začin ako ga preferirate u mesnim receptima.

U dubok tanjir prosejte brašno i uvaljajte krmenadle s obe strane. Veoma je važo prosejati brašno, jer ćete izbeći stvaranje grudvica.

Na ringli zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i izdinstajte luk. Ubacite i beli luk, a zatim dodajte krmenadle. Ostavite ih par minuta da se prže uz okretanje.

U zagrejanoj rerni na 200 stepeni, stavite krmenadle u dublji pleh ili činiju, premazanu uljem. U jednu posebnu činiju razmutite kocku za supu sa toplom vodom i dodajte krmenadlama.

Dodajte slobodno i luk i ostavite da se peče 15-25 minuta.

Izvadite ih i uživajte u sočnim krmenadlama.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti