Savršeno marinirana piletina sa povrćem: Pripremite kineski specijalitet
Azijska kuhinja je vrlo specifična i mnogi prvo pomisle na sirovu ribu, pirinač ili nešto bezukusno. Ali, to je daleko od široke kulinarske ponude koju nudi ova kultura.
Za vas smo pripremili recept koji je jedan i od najtraženijih što se tiče kineskih specijaliteta, a to je piletina sa povrćem.
Sastojci za piletinu sa povrćem:
- 2 veća pileća bela mesa
- soja-sos
- 1 čen belog luka
- 350 g kupusa
- 3 šargarepe
- 2 pruta praziluka
- 1 srednja glavica crnog luka
- 250 g pečuraka
- 1-2 srednje paprike
Piprema piletine sa povrćem:
Da bi priprema piletine bila savršena, potrebno je marinirati je neko vreme. To ćete učiniti tako što ćete iseckati piletinu na krupne kocke i ubaciti u činiju. Prelijte je soja sosom i izmlevenim čenom belog luka.
Ostavite je što duže da stoji, po mogućstvu barem 40 minuta.
Za to vreme iseckajte praziluk na koluove, crni luk na kockike i kupus na kockice.
Zatim, šargarepu izrendajte na listiće, a papriku isecite na prutiće.
Možete koristiti dubok tiganj ili šerpu za dalju pripremu.
Ubacite u tiganj piletinu i pržite je na malo ulja. Dodajte joj redom povrće i mešajte. Dolivajte soja-sos u kom se marinirala piletina.
Kada meso bude gotovo, izvadite sve.
Piletinu možete poslužiti uz nudle ili pirinač.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Baka
Odlican recept!!! Probali!
Podelite komentar