Recept za keksiće koji ne goje: Glavni sastojak je iznenađenje, a priprema je jednostavna
Posle perioda praznika i manje fizičke aktivnosti tokom zime, konačno počinjemo da radimo na tome da dovedemo figuru do željenog izgleda.
Pokrećemo se, uvodimo lagane vežbe, ali se i koriguje ishrana. Receptom koji se nalazi ispod ćete biti oduševljeni, jer, iako su keksići - oni neće uticati na vašu figuru jer ne goje. Naravno, kao i sa svakom vrstom hrane, slatkom posebno, treba da budete umereni.
Iznenadiće vas da je glavni sastojak - leblebije.
Sastojci za keksiće sa čokoladom:
- 120 g leblebija
- 100 g putera od kikirikija
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šaka urmi
- 2 štangle tamne čokolade
- malo soli
Priprema:
Leblebiju skuvajte ili, ukoliko možete, kupite ih već termički obrađenu. Štangle čokolade izrendajte ili sitno iseckajte.
Sve sastojke, osim čokolade, ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Dobijenu smesu izvadite iz blendera i dlanovima formirajte kuglice, pa ih ređajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Malo ih viljuškom ili kašikom spljoštite.
Ukrasite komadićima čokolade i pecite ih do 15 minuta na 180 stepeni, penosi "Radiosarajevo.ba".
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Trik jednog tate: Kako da otvorite keks, a da ne prospete nijednu mrvicu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.