
Hrskave i sočne prolećne rolnice: Obradujte svoje stomake azijskim ukusima
Prolećne rolnice prave savršeni balans hrskavog i mekanog, punjenja i kora, zbog čega su mnogima idealne kao dodatak ili kao samostalno jelo.
Uživaćete u samom pravljenju ovih kineskih pitica, a recept će se pobrinuti da i ukus bude na snazi.
Sastojci za prolećne rolnice:
- jedno pakovanje kora za pitu
- 200 g kupusa
- 1 veća šargarepa
- 1 praziluk
- 1 čen belog luka
- 150 g pečuraka
- 1 crni luk
- malo soja-sosa
- ulje
- so
- biber
- 2 kašike meda
Priprema prolećnih rolnica:
Sve povrće sitno iseckajte na kockice i prutiće.
Stavite ulje da se zagreje u šerpici ili dubljem tiganju.
Prvo dinstajte luk i šargarepu, a onda dodajte i ostalo povrće.
Ostavite malo da se krčka, pa dodajte so, biber, med i oko tri kašike soja sosa.
U jednu činiju prespite tečnost iz tiganja, tačnije mešavinu ulja i soja-sosa.
Premažite jednom pitu, pa pospite povrće i zarolajte u rolnicu.
Kada sve uvijete, premažite ih i odozgore.
Pite stavite u čist tiganj bez ulja i stavite na srednje zagrejanoj vatri.
Možete ih peći u tiganju ili ih nakon par minuta ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.