• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskave i sočne prolećne rolnice: Obradujte svoje stomake azijskim ukusima

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovim jelom ćete se ponositi

  • 0
Prolećne rolnice Foto: Shutterstock

Prolećne rolnice prave savršeni balans hrskavog i mekanog, punjenja i kora, zbog čega su mnogima idealne kao dodatak ili kao samostalno jelo.

Uživaćete u samom pravljenju ovih kineskih pitica, a recept će se pobrinuti da i ukus bude na snazi.

Sastojci za prolećne rolnice:

  • jedno pakovanje kora za pitu
  • 200 g kupusa
  • 1 veća šargarepa
  • 1 praziluk
  • 1 čen belog luka
  • 150 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • malo soja-sosa
  • ulje
  • so 
  • biber
  • 2 kašike meda

Priprema prolećnih rolnica:

Sve povrće sitno iseckajte na kockice i prutiće.

Stavite ulje da se zagreje u šerpici ili dubljem tiganju.

Prvo dinstajte luk i šargarepu, a onda dodajte i ostalo povrće.

Ostavite malo da se krčka, pa dodajte so, biber, med i oko tri kašike soja sosa.

U jednu činiju prespite tečnost iz tiganja, tačnije mešavinu ulja i soja-sosa.

Premažite jednom pitu, pa pospite povrće i zarolajte u rolnicu.

Kada sve uvijete, premažite ih i odozgore.

Pite stavite u čist tiganj bez ulja i stavite na srednje zagrejanoj vatri.

Možete ih peći u tiganju ili ih nakon par minuta ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti