Zapečena pasta sa patlidžanom i pečurkama: Zamirisaće najlepše arome iz vaše kuhinje

M. P.
M. P.  
  • 0

Testenina je odličan izbor namirnice koja može istaći vaše najomiljenije ukuse.

Ovaj recept kombinuje dve vrste povrća, što daje pravu kulinarsku fantaziju - zapečena pasta sa patlidžanom i pečurkama. 

Sastojci za zapečenu pastu sa patlidžanom i pečurkama:

  • 2 patlidžana
  • 300 g pečuraka
  • 400 g paste
  • kečap 
  • 250 g kačkavalja
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • so
  • biber

Priprema zapečene paste sa patlidžanom i pečurkama:

Patlidžan isecite na kockice. Možete ostaviti koru, ukoliko želite, a i ne morate.

Pečurke očistite  i isecite na četvrtine.

Stavite pastu da se kuva u posoljenoj vodi osam minuta.

Za to vreme zagrejte ulje na srednjoj vatri.

Izdinstajte prvo luk, a onda ubacite i patlidžan. Dodajte malo vode da se patlidžan opusti. Posolite.

Nakon nekoliko minuta ubacite pečurke i dodajte malo bibera.

Dodajte kečap u željenoj količini ili drugi paradajz  sos.

Ostavite da se krčka još malo.

Kada malo ispari tečnost iz tiganja, dodajte pastu i dve kašike vode u kojoj se pasta kuvala.

Sve promešajte i ostavite još dva minuta.

U sve umešajte malo narendanog kačkavalja.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i u vatrstalnu činiju prespite smesu iz tiganja.

Stavite da se dopeče 10 minuta i za kraj pospite ostatak narendanog kačkavalja.

Ostavite u rerni dok se kačkavalj ne otopi.

Pasta odlično ide uz čašu crnog vina.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ručak gotov čas posla: Probajte špagete iz rerne

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti