Zapečena pasta sa patlidžanom i pečurkama: Zamirisaće najlepše arome iz vaše kuhinje
Testenina je odličan izbor namirnice koja može istaći vaše najomiljenije ukuse.
Ovaj recept kombinuje dve vrste povrća, što daje pravu kulinarsku fantaziju - zapečena pasta sa patlidžanom i pečurkama.
Sastojci za zapečenu pastu sa patlidžanom i pečurkama:
- 2 patlidžana
- 300 g pečuraka
- 400 g paste
- kečap
- 250 g kačkavalja
- 1 srednja glavica crnog luka
- so
- biber
Priprema zapečene paste sa patlidžanom i pečurkama:
Patlidžan isecite na kockice. Možete ostaviti koru, ukoliko želite, a i ne morate.
Pečurke očistite i isecite na četvrtine.
Stavite pastu da se kuva u posoljenoj vodi osam minuta.
Za to vreme zagrejte ulje na srednjoj vatri.
Izdinstajte prvo luk, a onda ubacite i patlidžan. Dodajte malo vode da se patlidžan opusti. Posolite.
Nakon nekoliko minuta ubacite pečurke i dodajte malo bibera.
Dodajte kečap u željenoj količini ili drugi paradajz sos.
Ostavite da se krčka još malo.
Kada malo ispari tečnost iz tiganja, dodajte pastu i dve kašike vode u kojoj se pasta kuvala.
Sve promešajte i ostavite još dva minuta.
U sve umešajte malo narendanog kačkavalja.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i u vatrstalnu činiju prespite smesu iz tiganja.
Stavite da se dopeče 10 minuta i za kraj pospite ostatak narendanog kačkavalja.
Ostavite u rerni dok se kačkavalj ne otopi.
Pasta odlično ide uz čašu crnog vina.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ručak gotov čas posla: Probajte špagete iz rerne
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.