• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rolnice od grčkog jogurta su uvek dobar doručak: Mekane, vazdušaste i ukusne svidećete vam se na prvi griz

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umesto da kupujete u pekari, napravite nešto za celu porodicu

  • 0
rolnice, rolnice sa grčkim jogurtom Foto: Shutterstock/HenrikBolin

Testo i stvari iz pekare su nam  često prvi odabir kada razmišljamo o doručku. Opredeljujemo se za ukusne poslastice, a jedna koju možete spremiti i u toplini svog doma jesu i rolnice od grčkog jogurta.

Recept za rolnice od grčkog jogurta su mekane i ukusne, lako i brzo se spremaju, a kada ih budete probalii, čekaćete narednu priliku da ih pripremite.

Sastojci za rolnice od grčkog jogurta:

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 160 g grčkog jogurta
  • 30 g putera

Priprema rolnica od grčkog jogurta:

Pomešajte brašno, sa suvim kvascem soli i šećerom, pa promešajte. Kada se svi suvi sastojci sjedine, ulupajte jedno jaje, pa dodajte smesi. Po sjedinjavanju svih sastojaka dodajte grčki jogurt. Malo viljuškom mutite, pa onda i ručno kako biste dobili glatko testo.

Kada formirate testo, ubacite puter koji je odstajao na sobnoj temperaturi. Potrudite se da napravite glatko i sjedinjeno testo bez grudvica. Ostavite da se testo podigne najmanje sat i po do dva.

Posle ovog vremena, testo prebacite na radnu površinu i podelite ga na osam delova. Od svakog dela napravite jufku, prekrijte krpom i ostavite još 15 minuta. Potom oklagijom razvaljajte jufkice u pravougaonik ili uopšteno u duguljasti oblik. Po dužini (najdužoj strani) presavijte prvo levu pa desnu stranu tako da vam se dodiruju. Počnite da rolate po dužini i kada napravite rolnicu, preseite je na dva dela tako da dobijete dve manje rolne.

Rolnice poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih najmanje sat vremena da odstoje prekrivene krpom. Premažite ih umućenim žumancetom i možete posuti susam preko njih. Pecite na 180 stepeni 20 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prepoznatljiv ukus na drugačiji način: Lazanja rolnice koje ćete obožavati

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti