
Čokoladni tartufi koje će svako poželeti: Ukus i tekstura kao iz sna
U ove loptice staje pravo čoko-carstvo.
Priprema čokoladnih tartufa je veoma jednostavna, što ovaj recept i pokazuje. Uživaćete u dobrim zalogajima ovog zanimljivog deserta.
Sastojci za čokoladne tartufe:
- 200g tamne čokolade, sitno iseckane
- 120ml slatke pavlake
- 30g putera
- 1 kašičica ekstrata od vanile
- kakao u prahu, za valjanje
Priprema čokoladnih tartufa:
Stavite slatku pavlaku i puter u malu šerpu i zagrejte na srednjoj vatri dok ne proključa. Pazite da ne stoji previše dok ključa.
Sklonite šerpu sa vatre i dodajte iseckanu tamnu čokoladu u vrelu pavlaku i puter. Ostavite da stoji do dva minuta, zatim mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa postane glatka.
Dodajte ekstrakt vanile u smesu i dobro promešajte.
Prekrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na najmanje sat vremena ili dok smesa ne postane dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice.
Nakon što je smesa stegnuta, uzimajte male količine i oblikujte ih u kuglice.
Valjajte svaku kuglicu u kakao prah i ređajte na pleh.
Čokoladne tartufe stavite u frižider da se dodatno stegnu pre serviranja.
Ovaj recept je dovoljan za oko 20-25 tartufa, zavisno od veličine koje izaberete pri oblikovanju.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite lokum u kućnoj radinosti: Ne morate da idete u Tursku da biste ga jeli
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.