• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Puding rolnice kao doručak za poželeti: Recept za sladak obrok posle kog će kuća zamirisati

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremite nešto sasvim drugačije za svoje najmilije

  • 0
rolnice, rolnice sa puding, puding rolnice, slatkiš, desert Foto: Shutterstock/Svitlana Denysiuk

Da bi vam dan lepo počeo, zašto ga ne biste započeli jednim ukusnim, slatkim doručkom?

Rolnice od pudinga su kremaste i slasne, njihov recept je jednostavan, a zbog njihove pripreme zamirisaće cela kuća.

Sastojci:

Za testo:

  • 600 g brašna
  • 150 ml mlakog mleka
  • pola šolje jogurta
  • 7 kašika šećera
  • 100 g putera
  • 1 jaje
  • pola kesice kvasca
  • 1 kašika vanilin šećera
  • so

Za nadev:

  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 500 ml mleka

Za premazivanje:

  • 3 kašike mleka
  • 1 žumance

Priprema:

Spremite puding prema uputstvu sa kesice. Kada bude gotov, prekrijte providnom folijom i ostavite da se skroz ohladi i nemojte ga mešati dok se ne ohladi.

U mlako mleko ubacite kvasac i dodajte malo šećera kako bi se bolje aktiviralo testo. Promešajte i ostavite oko 10 minuta da odstoji.

U drugoj činiji brašno sa šećerom, vanilin šećerom i dobro promešajte. Suve sastojke ubacite u činiju sa toplim mlekom i aktiviranim kvascem i dobro sjedinite. Potom ubacite puter koji je odstojao na dobnoj temperaturi, pa i jogurt, umućeno jaje i so. Zamesite testo sve dok ne postane glatko.

Oblikujte ga u loptu, vratite u jednu činiji, pokrijte krpom i ostavite da se podigne od 45 do 60 minuta.

Posle ovog vremena, testo razvaljajte oklagijom u pravougaonik, pa ga premažite ohlađenim pudingom ali ostavite malo prostora na ivicama testa. Testo urolajte ali nemojte ga pritiskati već neka bude labavo napravljen rolat.

Nožem (možete i koncem za preciznije komade) isecite rolnice debljine jednog prsta i poređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pokrijte ih krpom i ostavite još 15 minuta.

Umutite žumance, dodajte mu jaje i premažite rolnice.

Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni, sve dok ne postanu zlatne boje. Kada budu gotove, možete posuti prah šećer ili listiće badema i poslužiti uz šolju mleka.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kačamak na pirotski način - nije ono na šta ste prvo pomislili

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti