• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kordon blu je ručak po svačijem ukusu: Osvojiće vas laka priprema i savršeni ukusi

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobedničke šnicle na vašoj trpezi

  • 0
Kordon Blu Foto: Shuttesrtock

Šnicle su odličan izbor za ručak, bilo da se pitaju deca ili odrasli.

Ipak, postoji i ona "nadograđena" verzija ovog jela - kordon blu. Ovaj specijalitet prati recept, po kom su šnicle punjene kačkavaljem i šunkom.

Sastojci za kordon blu:

  • 4 šnicle, izbor mesa je na vama
  • 150 g sečene šunke
  • 150-200g isečenog kačkavalja
  • 3-4 jajeta
  • prezle
  • brašno
  • so
  • biber

Priprema kordon blua:

Šnicle malo istanjite čekićem za meso i sa obe strane posolite i pobiberite.

Nožem napravite "džep" do polovine šnicle.

Unutra naređajte po prvo šunku, pa kačkavalj.

Preklopite meso i ostavite po strani.

Pripremite tri činije u koje ćete posbno staviti prezle, jaja i brašno za pohovanje.

Zagrejte ulje na srednjoj vatri.

Šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u prezle, pa u jaja i spustite lagano u tiganj.

Pržite ih dok oko četiri do pet minuta, tačnije, dok ne dobiju zlatnu boju.

Možete ih služiti uz krompir salatu ili dobro pripremljeni pire-krompir.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti