![Kordon Blu Kordon Blu](https://xdn.tf.rs/2024/03/07/shutterstock2257138659-670x447.jpg)
Kordon blu je ručak po svačijem ukusu: Osvojiće vas laka priprema i savršeni ukusi
Šnicle su odličan izbor za ručak, bilo da se pitaju deca ili odrasli.
Ipak, postoji i ona "nadograđena" verzija ovog jela - kordon blu. Ovaj specijalitet prati recept, po kom su šnicle punjene kačkavaljem i šunkom.
Sastojci za kordon blu:
- 4 šnicle, izbor mesa je na vama
- 150 g sečene šunke
- 150-200g isečenog kačkavalja
- 3-4 jajeta
- prezle
- brašno
- so
- biber
Priprema kordon blua:
Šnicle malo istanjite čekićem za meso i sa obe strane posolite i pobiberite.
Nožem napravite "džep" do polovine šnicle.
Unutra naređajte po prvo šunku, pa kačkavalj.
Preklopite meso i ostavite po strani.
Pripremite tri činije u koje ćete posbno staviti prezle, jaja i brašno za pohovanje.
Zagrejte ulje na srednjoj vatri.
Šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u prezle, pa u jaja i spustite lagano u tiganj.
Pržite ih dok oko četiri do pet minuta, tačnije, dok ne dobiju zlatnu boju.
Možete ih služiti uz krompir salatu ili dobro pripremljeni pire-krompir.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.