• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlepši tuna sendvič: Toliko ukusan da jednom kada ga napravite, nikada više nećete poželeti neki drugi

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskoristite sveže proletnje povrće

  • 0
Tuna sendvič Foto: Shutterstock

U pripremama za veliki Vaskršnji post, sve čećše smo u potrazi za posnim receptima.

Zato vam danas otkrivamo kako da na najlepši mogući način iskoristite jednostavnu konzervu tunjevine i sveže mlado prolećno povrće i napravite najukusniji tuna sendvič koji ćete ikada da okusite.

A ukoliko ne pravite posni obrok, uz mali dodatak feta sira ili parmezana uvek možete da dodate još jedan sloj ukusa uz ovaj bogati doručak ili večeru.

Sastojci: 

  • 2 parčeta hleba po izboru (najbolje integralni od celog zrna)
  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 kašičice posnog majoneza
  • 1 kašičica 
  • 2 lista zelene salate
  • 2-3 koluta isečenog paradajza
  • 2-3 koluta krastavca (neoljuštenog)
  • peruška mladog luka (zeleni deo, sitno iseckan)
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 2 kašike prezle (ili za mrnu varijantu rendanog parmezana) 

Priprema:

Zagrejte tiganj i jednu kašičicu maslinovog ulja, a potom propržite malo prezle do zlatnobraon boje. Ostavite sa strane.

Takođe u istom tiganju zagrejte i drugu kašičicu ulja i blago tostirajte kriške hleba sa obe strane, a potom pređite na slaganje sendviča.

Na svako parče hleba namažite po jednu kašičicu posnog majoneza, i po pola kašičice senfa, a potom preko stavite po list sveže zelene satale.

Potom zagrabite i ocedite od ulja kašiku tunjevine iz konzerve i stavite na list salate.

Preko poređajte  i aranžirajte krastavac i paradajz i pospite sitno seckanim peruškama od crnog mladog luka.

Za kraj posolite i pobiberite sendvič prema ukusu i pospite prepečenom prezlom.

Ukoliko ne postite, sendvič moćete da obogatite sa sitno izmrvljenim feta sirom i parmezanom. U tom slučaju ne solite predhodno povrće jer je sir dovoljno slan.

Ako preferirate poklopljen sendvič, stavite još jedno parče hleba preko.

Uživajte! 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jednim udarcem dve muve: Spremite brz i ukusan ručak pred put i otarasite se ostataka iz frižidera

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti