
Najlepši tuna sendvič: Toliko ukusan da jednom kada ga napravite, nikada više nećete poželeti neki drugi
U pripremama za veliki Vaskršnji post, sve čećše smo u potrazi za posnim receptima.
Zato vam danas otkrivamo kako da na najlepši mogući način iskoristite jednostavnu konzervu tunjevine i sveže mlado prolećno povrće i napravite najukusniji tuna sendvič koji ćete ikada da okusite.
A ukoliko ne pravite posni obrok, uz mali dodatak feta sira ili parmezana uvek možete da dodate još jedan sloj ukusa uz ovaj bogati doručak ili večeru.
Sastojci:
- 2 parčeta hleba po izboru (najbolje integralni od celog zrna)
- 1 konzerva tunjevine
- 2 kašičice posnog majoneza
- 1 kašičica
- 2 lista zelene salate
- 2-3 koluta isečenog paradajza
- 2-3 koluta krastavca (neoljuštenog)
- peruška mladog luka (zeleni deo, sitno iseckan)
- so i biber prema ukusu
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 2 kašike prezle (ili za mrnu varijantu rendanog parmezana)
Priprema:
Zagrejte tiganj i jednu kašičicu maslinovog ulja, a potom propržite malo prezle do zlatnobraon boje. Ostavite sa strane.
Takođe u istom tiganju zagrejte i drugu kašičicu ulja i blago tostirajte kriške hleba sa obe strane, a potom pređite na slaganje sendviča.
Na svako parče hleba namažite po jednu kašičicu posnog majoneza, i po pola kašičice senfa, a potom preko stavite po list sveže zelene satale.
Potom zagrabite i ocedite od ulja kašiku tunjevine iz konzerve i stavite na list salate.
Preko poređajte i aranžirajte krastavac i paradajz i pospite sitno seckanim peruškama od crnog mladog luka.
Za kraj posolite i pobiberite sendvič prema ukusu i pospite prepečenom prezlom.
Ukoliko ne postite, sendvič moćete da obogatite sa sitno izmrvljenim feta sirom i parmezanom. U tom slučaju ne solite predhodno povrće jer je sir dovoljno slan.
Ako preferirate poklopljen sendvič, stavite još jedno parče hleba preko.
Uživajte!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Jednim udarcem dve muve: Spremite brz i ukusan ručak pred put i otarasite se ostataka iz frižidera
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.