• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dinastija torta za svaku priliku: Tako čokoladna i kremasta, očaraće vaše goste

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada se dobro ohladi, spremna je za konzumiranje

  • 0
bela torta, torta, poslastica Foto: Unsplash/Delfina Iacub

Poslastice su obavezne prilikom svečanog ručka, a da ne biste naručivali tortu, uvek je bolje kada je ona vaših ruku delo. Dinastija torta je možda malo zaboravljena, ali mi vam dajemo recept koji ćete odmah usvoijiti.

Sastojci za dinastija tortu:

za kore:

  • 10 belanaca
  • 20 kašika šećera
  • 150 g sitno seckanih oraha
  • 4 kašika brašna

za filove:

  • 10 žumanca
  • 10 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 7 kašika brašna
  • 700 ml mleka
  • 125 g putera
  • pola margarina
  • 120 g mlečne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • malo kokosa (po želji)

za dekoraciju:

  • 100 g šlag krema
  • 180 ml kisele vode

Priprema dinastija torte:

Umutite pet belanaca u čvrst šne, pa postepeno dodajte polovinu količine šećera i mutite dok se sve ne sjedini. Kada se to lepo umuti, dodajte polovinu mlevenih oraha i dve kašike brašna, pa sjedinite špatulom, a ne mikserom.

Kada se sve lepo sjedini, sipajte smesu u veći pleh (od rerne) koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Ponovite sve sa preostalim sastojcima i napravite još jednu koru. Obe kore dobro ohladite.

Žumanca umutite penasto sa dodacima šećera, pa dodajte brašno, vanilin šećer i 200 ml mleka, a ostatak stavite da proključa na ringli. Kada mleko proključa, sipajte umućenu smesu od žumanaca i mutite dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i povremeno opet mešajte dok se krem ne ohladi.

Puter i margarin koji su odstojali na sobnoj temperaturi sipajte u ohlađen krem, dobro promešajte i podelite ga na dva dela.

Mlečnu i belu čokoladu otopite u dve posebne posude pa jednu čokoladu sipajte u jedan deo krema, a drugu čokoladu u drugi deo. U deo u koji ste sipali belu čokoladu, možete ubaciti i malo kokosa po želji.

Dve kore koje ste ispekli i koje su se ohladile, prepolovite tako da dobijete četiri kore.

Odaberite tacnu na koju ćete poslužiti tortu pa stavite jednu koru, nanesite polovinu žutog krema. Poravnajte i stavite drugu koru. Na tu drugu koru stavite polovinu braon krema, stavite treću koru, pa ostatak žutog krema. Stavite i četvrtu koru i naravno, ostatak braon krema. Dobro poravnajte i rashladite tortu.

Za to vreme umutite šlag prema uputstvu sa kesice i ukrasite tortu i vratite je na hlađenje najmanje još dva sata.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zdravi rafaelo i snikers za samo 5 minuta? Moguće je!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti