• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za američki bagel: Napravite zdravo i ukusno pecivo za doručak od samo 5 sastojaka

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko može da odoli toplom i svežem pecivu?

  • 0
Bagel Foto: Shutterstock

Želite sveže ukusno pecivo za doručak ali vas mrzi da napuštate kuću ovo nedeljno jutro? Verujemo da imamo rešenje i pravi recept za vas.

Američko pecivo, poznato kao bagel (bejgl) se pravi od samo pet sastojaka i za sve vam je potrebno oko 20 minuta vremena.

A retko ko može da odoli toplom i svežem pecivu nadeven sa vašim omiljenim namazom.

Sastojci:

  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 1 šolja brašna
  • 1 jaje
  • prašak za pecivo
  • začini (susam, beli luk u prahu, so) opciono

Priprema

Uključite rernu da se zagreje na 190 stepeni.

Dok se pećnica greje, umutite testo. Stavite brašno, jogurt i prašak za pecivo u činiju i mešajte sve dok ne dobijete lepljivo testo.

Pripremite radnu površinu, pospite brašna po njoj i mesite testo dok ne postane glatko. Ako vam je testko pregnjecavo, slobodno dodajte po malo brašna dok ne bude lepe teksture.

Potom oblikujte masu u loptu i podelite je na četiri jednaka dela koje ćete formirati u manje loptice.

Svaku lopticu spljoštite i napravite rupu u sredini kako bi dobili prepoznatljivi bagel oblik. Prebacite pecivo na pleh obložen pak papirom.

U posebnoj činijici umutite jaje sa malo vode, i premažite pecivo. Zatim, ukoliko želite pospite so i ostale začine po njemu i ubacite u rernu da se peče 20 minuta.

Bejgl je gotov onda kada testo naraste i dobije blago zlatnu boju.

Tradicionalno se jede tako što ćete da ga presečete po sredini i svaku polovicu namažete sa izdašnim krem sirom. Naravno, i svakim drugim namazom prema vašoj volji.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti