![toskanska piletina, italijanska kuhinja, piletina, ručak, recept toskanska piletina, italijanska kuhinja, piletina, ručak, recept](https://xdn.tf.rs/2024/03/18/shutterstock1807905193-670x447.jpg)
Toskanska piletina osvaja naš region: Nisu samo testenine delicija Italije
Italijanska hrana je jako popularna kod nas i jedna je od ukusnijih u svetu. Nisu samo testenine u pitanju, već ima tu i mesa i povrća. Recept za toskansku piletinu je lak za pripremu, a i podjednako ukusan kao i ostale delicije ove mediteranske zemlje.
Sastojci za toskansku piletinu:
- 1 veće pileće belo meso
- polovina glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml bujona od povrća
- pola konzerve belog pasulja
- 2 kašike soka od paradajza
- 2 komada suvog paradajza
- 2 briketa spanaća
- 1 kašika suvog začina
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema toskanske piletine:
Komade piletine posolite i pobiberite sa obe strane i pospite suvi začin. Dobro utrljajte.
U tiganju, na dobro zagrejanom ulju, pržite piletinu dva minuta svaku stranu sve dok ne porumeni, ali ne i da bude skroz pečeno. Izvadite piletinu i stavite na ubrus da se ocedi.
U istom tiganju propržite sitno seckan beli i crni luk sve dok ne omekšaju i dok ne promene boju. Ubacite sitno seckan suvi paradajz, sok od paradajza i bujon i pustite da se krčka dok ne zamiriše.
Pasulj iz konzerve properite pod mlazom vode i ostavite da se ocedi. Piletinu vratite u tiganj i na srednjoj temperaturi pržite sve zajedno do tri minuta sve dok tečnost malo ne uvri i da se piletina lepo skuva.
Ubacite oceđeni pasulj i isključite ringlu. Tek tada ubacite brikete spanaća koje ste izvadili iz zamrzivača i koji su odstojali na sobnoj temperaturi. Začinite još po želji i poslužite.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.