• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posna pica očas posla: Fil od tunjevine i povrća uvek je dobitna kombinacija

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U vreme posta se uzdržavamo mrsne hrane

  • 0
posna pica, pica sa tunjevinom, pica Foto: Shutterstock/Boicu Ion

U vreme posta okrećemo se, naravno, posnim receptima. Za doručak su mnogi recepti u opticaju, a jedan od takvih je i posna pica, koju iskreno možete spremati i za neke druge obroke.

Sastojci za posnu picu:

  • 450 g brašno
  • 1 šolja tople vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

za fil:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 kašike pelata
  • 1 kašika ajvara
  • 100 g šampinjona
  • pola glavice crnog luka
  • 1 manja paprika
  • 2 kornišona
  • 1 šaka kukuruza šećerca
  • 200 g biljnog kačkavalja
  • nekoliko maslini
  • malo origana

Priprema posne pice:

U toplu vodu sipajte šećer i kvasac i ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. U drugoj činiji pomešajte brašno i ulje, pa ubacite aktivirani kvasac. Zamesite testo dok ne postane glatko.

Tunjevinu ocedite i pomešajte je sa sitno seckanim crnim lukom ili, ako želite, isecite ga na šnite. Šampinjone isecite na tanke kolutove, papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Pomešajte ajvar i kečap.

Pleh za picu nauljite i rastanjite testo. Premažite ga mešavinom ajvara i kečapa pa rasporedite tunjevinu sa lukom. Potom pomešano povrće, pospite šećerac origano i narendani biljni kačkavalj.

Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta, sve dok ne porumeni.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Profesionalni kuvar daje savete za idealnu slavsku trpezu u vreme posta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti