Posna pica očas posla: Fil od tunjevine i povrća uvek je dobitna kombinacija
U vreme posta okrećemo se, naravno, posnim receptima. Za doručak su mnogi recepti u opticaju, a jedan od takvih je i posna pica, koju iskreno možete spremati i za neke druge obroke.
Sastojci za posnu picu:
- 450 g brašno
- 1 šolja tople vode
- 2 kašike ulja
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
za fil:
- 1 konzerva tunjevine
- 2 kašike pelata
- 1 kašika ajvara
- 100 g šampinjona
- pola glavice crnog luka
- 1 manja paprika
- 2 kornišona
- 1 šaka kukuruza šećerca
- 200 g biljnog kačkavalja
- nekoliko maslini
- malo origana
Priprema posne pice:
U toplu vodu sipajte šećer i kvasac i ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. U drugoj činiji pomešajte brašno i ulje, pa ubacite aktivirani kvasac. Zamesite testo dok ne postane glatko.
Tunjevinu ocedite i pomešajte je sa sitno seckanim crnim lukom ili, ako želite, isecite ga na šnite. Šampinjone isecite na tanke kolutove, papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Pomešajte ajvar i kečap.
Pleh za picu nauljite i rastanjite testo. Premažite ga mešavinom ajvara i kečapa pa rasporedite tunjevinu sa lukom. Potom pomešano povrće, pospite šećerac origano i narendani biljni kačkavalj.
Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta, sve dok ne porumeni.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Profesionalni kuvar daje savete za idealnu slavsku trpezu u vreme posta
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.