
Ideja za posni ručak: Ćufte od 8 sastojaka u ukusnom domaćem marinara sosu
Ove veganske ćufte će vas oduševiti.
Toliko su ukusne i "bogate" da smo uvereni da ćete ovaj recept sigurno sačuvati, naročito tokom posta.
Još bolje je što vam je za njih potrebno svega osam sastojaka, a fantastično se slažu sa marinara sosom.
Kako je u pitanju prilično jednostavan način da pravite posne ćufte, uvek možete u njih dodatno da ih ubacite i neko povrće, začine, začinsko bilje ili sastojke koje želite.
Sastojci:
- 850 g pasulja (iz konzerve ili dobro kuvan, oceđen i ispran)
- 110 g prezli (kao zamenam može i ovseno brašno)
- 8 kašika živog kvasca
- 2 čena belog luka, mlevena
- nekoliko listova svežg bosiljka (ili svežeg peršuna) sitno iseckan
- ½ kašičice soli
- ⅛ kašičica mlevenog bibera
za sos:
- 450 grama kuvanog paradajza
- 720 ml biljnog temeljca ili vode
Priprema:
Dodajte sve sastojke za ćufte u procesor za hranu i mešajte dok se dobro ne sjedine. Ako nemate procesor za hranu, dodajte ih u veliku posudu za mešanje i izgnječite gnječicom za krompir ili viljuškom ili mikserom.
Napravite kuglice rukama i ostavite na u frižideru da odstoje oko 15 minuta.
Zagrejte malo ulja u tiganju i dinstajte ćufte na srednje jakoj vatri dok ne porumene. Ako ne konzumirate ulje, pecite ih u rerni na 180ºC dok ne porumene. Ostavite na stranu.
Dodajte marinara sos i temeljac od povrća u tiganj u kojem su se pržile ćufte, dobro mešajte dok ne provri.
Vratite ćufte u sosu i nastavite da ih marinirate na srednje jakoj vatri oko 20 minuta, povremeno mešajući.
Pospite posne ćufte bosiljkom ili peršunom i poslužite ih odmah.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.