• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za posni ručak: Ćufte od 8 sastojaka u ukusnom domaćem marinara sosu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadamo se da će da vam se svideti

  • 0
Veganske ćufte u sosu Foto: Shutterstock

Ove veganske ćufte će vas oduševiti.

Toliko su ukusne i "bogate" da smo uvereni da ćete ovaj recept sigurno sačuvati, naročito tokom posta.

Još bolje je što vam je za njih potrebno svega osam sastojaka, a fantastično se slažu sa marinara sosom.

Kako je u pitanju prilično jednostavan način da pravite posne ćufte, uvek možete u njih dodatno da ih ubacite i neko povrće, začine, začinsko bilje ili sastojke koje želite.

Sastojci: 

  • 850 g pasulja (iz konzerve ili dobro kuvan, oceđen i ispran) 
  • 110 g prezli (kao zamenam može i ovseno brašno)
  • 8 kašika živog kvasca
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • nekoliko listova svežg bosiljka (ili svežeg peršuna) sitno iseckan
  • ½ kašičice soli
  • ⅛ kašičica mlevenog bibera

za sos:

  • 450 grama kuvanog paradajza
  • 720 ml biljnog temeljca ili vode

Priprema:

Dodajte sve sastojke za ćufte u procesor za hranu i mešajte dok se dobro ne sjedine. Ako nemate procesor za hranu, dodajte ih u veliku posudu za mešanje i izgnječite gnječicom za krompir ili viljuškom ili mikserom.

Napravite kuglice rukama i ostavite na u frižideru da odstoje oko 15 minuta.

Zagrejte malo ulja u tiganju i dinstajte ćufte na srednje jakoj vatri dok ne porumene. Ako ne konzumirate ulje, pecite ih u rerni na 180ºC dok ne porumene. Ostavite na stranu.

Dodajte marinara sos i temeljac od povrća u tiganj u kojem su se pržile ćufte, dobro mešajte dok ne provri.

Vratite ćufte u sosu i nastavite da ih marinirate na srednje jakoj vatri oko 20 minuta, povremeno mešajući.

Pospite posne ćufte bosiljkom ili peršunom i poslužite ih odmah.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti