• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zlatiborac" ponosno predstavlja alpsku kobasicu i mortadelu

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija Zlatiborac je osnovana s idejom da se kroz neprekidnu modernizaciju i primenu savremenih tehnologija, zadrži tradicionalan koncept proizvodnje zlatiborskih suvomesnatih proizvoda

  • 0
Zlatiborac Foto: Promo/ Zlatiborac

Specifičnost regije i klimatskih uslova sela Mačkat, prirodan proces sušenja mesa na ruži vetrova i dimljenja na bukovom drvetu, uz primenu jedinstvene recepture, doprineli su da se izdvojimo ne samo na domaćem, već i na inostranim tržištima.

Poslovni proces se odvija u okviru savremenih kapaciteta i opreme, na 40.000 m² proizvodnog prostora, uz ispunjavanje najvažnijih standarda i sertifikata za kvalitet i bezbednost hrane: HACCP, IFS, EAC. Proizvodni portfolio se neprekidno unapređuje i sadržan je u dve kategorije, trajnih, a od 2016. godine obogaćen i kategorijom polutrajnih proizvoda koju čine: hamburška slanina, grill kobasice, šunke, barene kobasice, dimljeni proizvodi (pečenice i vratovi), zatim alpske, mortadele, posebne kobasice.

Proizvodi su dostupni u tri vrste pakovanja, vakuumu, rinfuzu i zaštitnoj atmosferi.

Zlatiborac Foto: Promo/ Zlatiborac

Zlatiborac brend nailazi na izrazito pozitivnu percepciju među potrošačima u smislu kvaliteta proizvoda, savršeno izbalansiranog ukusa i blage odimljenosti, koje oni odlično prepoznaju i rado biraju, o čemu svedoči naše vrednosno učešće na tržištu, po kome smo na prvom mestu. Posebno se izdvaja po komparativnim prednostima u odnosu na konkurenciju, te u segmentu "slajs-pakovanja", o čijim funkcionalnim benefitima neprekidno edukuje svoje potrošače, zauzima lidersku poziciju na tržištu. Kao proizvođač, "Zlatiborac" je jedini koji svoje suvomesnate proizvode seče tanko i koso.

Godinama unazad, "Nemačko poljoprivredno društvo", kao vodeća evropska institucija za bezbednost i unapređenje kvaliteta hrane nagrađuje Zlatiborac proizvode najvišim ocenama i medaljama za kvalitet. Ova posebna nagrada dodeljuje se proizvođačima koji su u prethodnih pet godina ostvarili natprosečan uspeh u takmičenju, a "Zlatiborac" je prva kompanija s naših prostora koja je dobila ovo važno priznanje. Kontinuirana posvećenost kvalitetu proizvoda i stalna ulaganja u tehnološki proces koji prati važne svetske standarde u prehrambenoj industriji doneli su "Zlatiborcu" ovo svetsko priznanje koje jasno govori da su tradicionalne recepture sušenja suvomesnatih delikatesa sinonim za kvalitet i na svetskom tržištu. Do kraja 2023. godine dodeljeno je ukupno 106 zlatnih i 42 srebrne medalje.

Zlatiborac Foto: Promo/ Zlatiborac

Kao primer kontinuirane inovacije, najnovijom kampanjom u fokus stavljamo dva omiljena proizvoda, alpsku kobasicu i mortadelu. Dok je Zlatiborac alpska kobasica dominantnog ukusa, naša mortadela je spoj prefinjene arome i superiorne recepture, čiju autentičnost dugujemo italijanskom gradu Bolonji. U novom, ali prepoznatljivom dizajnu, imaćete prilike da estetikom upotpunite doživljaj, bilo da birate prepuštanje gurmanskim, ili, pak, sofisticiranim nijansama koje pružaju naši odabrani delikatesi.

Detaljnije o proizvodima zlatiborca pročitajte na sajtu ili društvenim mrežama.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti