• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Princes-krofne, recept koji će vam probuditi najfiniji osećaj: Kremasti desert koji se topi u ustima

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslastica koju su uglavnom spremale naše mame i bake vraća na velika vrata

  • 1
princes krofne, poslastica, desert, slatkiš Foto: Shutterstock/Christian Jung

Male, kremaste i ukusne, princes-krofne su pravi način da se zasladite na kraju dana ili posle obilnog obroka.

Recept za princes-krofne je jednostavan, a kada ga napravite, više nećete imati sumnje čime da poslužite goste i ukućane.

Sastojci za princes krofne:

za testo:

  • 250 ml vode
  • 125 g putera
  • 2 kašike šećera
  • 150 g brašna
  • 4 jajeta

za fil:

  • 800 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 150 g brašna
  • 125 g putera

Priprema princes-krofni:

Pomešajte vodu, puter i šećer i stavite da kuvate sve dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. Prosejte brašno, ubacite ga u toplu smesu i mešajte dok se sve ne sjedini, pa onda ostavite da se ohladi nekoliko minuta.

Dodajte jedno po jedno jaje uz mešanje između njihovog dodavanja. Dobijenu smesu prebacite u špric za kolače i istiskujte smesu na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Ostavite prostor između njih jer će narasti. Pecite od 30 do 40 minuta na 200 stepeni i jako je važno da u toku pečenja ne otvarate rernu da bi testo bilo vazdušasto.

Pola litra mleka stavite da se greje. U činiji umutite žumanca sa vanilin šećerom, šećerom i brašnom, pa dobro promešajte. Na kraju dodajte preostalih 300 mililitara mleka i sve dobro promešajte.

Kada se mleko na šporetu ugreje, dodajte smesu sa umućenim žumancima i kuvajte uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Kada to postignete, sklonite sa šporeta, pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U ohlađenu smesu dodajte puter koji je odstajao na sobnoj temperaturi i dobro umutite mikserom.

Kada testo bude gotovo, malo odškrinite vrata rerne i ostavite da se tako hladi. Posle 10 minuta izvadite pleh i svaki komad testa presecite napola.

Donju polovinu testa nafilujte špricom ili kašikom, pa preklopite gornjom polovinom. Po želji pospite šećer u prahu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo morate da probate: Recept za lagani voćni recept koji će vas rashladiti i zasladiti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sofi

    29. mart 2024. | 06:37

    Koliko jaja ide u krem, nema količine?!

    Podelite komentar