• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posne lisnate kiflice: Sa punjenjem ili bez, vi birate

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez lažne skromnsti - savršene su!

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Ovo je jedan od onih posnih recepata za desetku. Ako vam se jede testo, a ujedno imate i vremena da se tome posvetite i hoćete da imate šta da ponesete na neki vikend izlet, evo sjajne ideje – posne lisnate kiflice.

Sastojci za posne lisnate kiflice:

  • 500 g brašna
  • 250 ml kisele vode
  • 40 g svežeg kvasca
  • 60 ml ulja
  • 50 g secera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica soli
  • pola kesice praška za pecivo
  • 125 g biljnog margarina
  • džem po izboru

Priprema posnih lisnatih kiflica:

U vanglu sipajte malo mlake kisele vode, izmrvite kvasac i dodajte mu šećer. To razmutite, pa stavite dve kašičice brašna i ostavite da kvasac ukisne. Sipajte ostatak mlake kisele vode, ulje, so, pola od pripremljenje količine brašna prosejanog sa praškom za pecivo.

Mešajte varjačom, pa dodajte malo po malo ostatak brašna. Smesa ide na radnu površinu da je dobro umesite. Onda ćete odmah testo podeliti na šest jufkica, koje moraju da odstoje 30 minuta.

Margarin izvadite iz frižidera i podelite ga na pet delova. Svaku jufkicu razvijte i na nju narendati deo margarina, sem na poslednju, pa ih slažite jednu na drugu. Ostavite to sve da odmara 15 minuta, pa onaj de koji je bio dole okrenuti na gore.

Razvucite to u jedan veći krug debljine do 5 milimetara. Presecite na četiri dela, a svaki deo na šest trouglova.

Svaki trougao namažite džemom po želji i uvijte u kiflicu. Ređajte u pleh koji ste premazali margarinom. Pokrijte krpom i ostavite do sat vremena da narastu. Razmutite vodu i brašno, dodajte malo soli i premažite nadošle kiflice.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite 20-tak minuta na 200C. Pečene kiflice ponovo premažite rastopljenim margarinom.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ugandski restoran

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti