Ove posne tufahije će vas oduševiti: Jednostavnost i ukus koji svi obožavaju
Jabuke i orasi su kombinacija koja nikada ne može razočarati vaše čulo ukusa. Tufahije ili pečene jabuke punjene orasima idealan su desert koji će vas zasladiti u vreme posta.
Recept za njih je veoma lak, tako da se pripremite na uživanje.
Sastojci za tufahije:
- 4 veće jabuke
- 300 g usitnjenih oraha
- 3-4 kašike meda
Priprema tufahija:
Za početak, jabuke operite i obrišite krpom.
Koru jabuke ne treba dirati, ona je tu da sav sok iz jabuke zadrži unutra. Uzmite nož i kašičicu i izvadite pažljivo sredinu jabuke.
"Poklopac" jabuke nemojte bacati.
Usitnjene orahe odvojte u činiju. Prelijte medom i pomešajte.
Jabuke poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Napunite ih pripremljenim filom sa orasima i preklopite isečenim "poklopcem" od jabuke.
Pecite jabuke 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.