• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spremite posne rolnice sa cimetom za manje od jednog sata

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obradujte se sa nečim slatkim

  • 0
Rolnice sa cimetom Foto: Shutterstock

Ove mekane i neverovatne rolnice sa cimetom ne samo da su posne, već se prave od početka do kraja za svega jedan sat. Recepti za rolnice sa cimetom obično su komplikovani i dugo se prave, nekada i je potrebna i cela noć da testo odstoji, zbog čega su pravo mučenje, ako vam se jede baš ovaj slatkiš. Ali ne i ovaj.

Ukoliko želite rolnice sa cimetom i želite ih odmah, imamo brzo rešenje. Plus što je idealan slatkiš za vreme vaskršnjeg posta.

Sastojci: 

  • 4 1/2 kaščice instant kvasca (2 paketa)
  • 1 šolja tople vode
  • 1/3 šolje rastopljenog kokosovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 1/2 šolje višenamenskog brašna
  • 1/4 šolje + 1 kašičica šećera
  • 2 kašike otopljenog kokosovog ulja (za fil)
  • 1 kašika cimeta (za fil)
  • 1/2 šolje smeđeg šećera (za fil)
  • 1 1/2 šolje šećera u prahu (za glazuru)
  • 2-3 kašike vode (za glazuru)
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile (za glazuru)

Priprema: 

Zagrejte vodu da bude topla i dospite u nju kašičicu šećera i sav kvasac. Promešajte i ostavite nekoliko minuta da se aktivira.

Dodajte trećinu šolje kokosovog ulja, so, dve šolje brašna, preostalu četvrtinu šolje šećera i mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte lagano i preostalo brašno dok se smeša ne povuče sa ivica posude, ali i dalje bude mekana i malo lepljiva.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i premesite nekoliko puta dok ne dobijete glatku loptu. Pospite posudu brašnom i vratite testo u posudu. Ostavite po strani dok pripremate fil.

Kombinujte cimet i smeđi šećer u maloj posudi i promešajte.

Pospite pult sa još brašna i okrenite loptu testa na pobrašnjenu površinu. Razvaljajte testo u pravougaonik i premažite sa dve kašike otopljenog kokosovog ulja, ostavljajući slobodan rub. Pospite ulje mešavinom cimeta i smeđeg šećera i rukama ga lagano pomerajte tako da ravnomerno obloži nauljeno testo. Zatim oklagijom lagano prevucite preko da biste utisnuli šećer i cimet u testo.

Počnite nežno da rolate testo i kada ga skroz urolate, isecite kolutove debljine oko tri centimetra i stavite ih u podmazan pleh. Trebalo bi da dobijete oko 12 rolnica.

Pokrijte rolnice plastičnom folijom i stavite na toplo mesto da se masa udvostruči, oko 20 do 30 minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite rolnice da se peku oko 15 minuta.

Pustite ih da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih glazirate i servirate.

Glazuru napravite tako što ćete da pomešate šećer u prahu, vodu i ekstrakt vanile. Ako je potrebno dodajte malo vode da se razredi ili šećer da se zgusne.  Nanesite preko toplih rolnica sa cimetom.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spremili smo mladenčiće: Pratite naš recept i uživajte u najlepšem prazničnom kolaču

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti