• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni štapići sa ajvarom: Uvrnuto testo je super doručak koji ćete napraviti u duploj meri

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nećete prestati da ga jedete

  • 0
Pica štapići, pecivo Foto: Shutterstock

Testo je uvek dobar izbor kada je doručak u pitanju, a posebno ako imate vremena da ga i sami napravite. Lisnati štapići sa ajvarom su toliko ukusni da ćete njihov recept odmah usvojiti.

Sastojci za lisnate štapiće sa ajvarem:

  • 800 g brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 400 ml mlake vode
  • 250 g margarina
  • 180 ml ulja
  • ajvar
  • malo soli
  • malo šećera

Priprema lisnatih štapića sa ajvarem:

U činiju sipajte mlaku vodu i ubacite kvasac sa malo šećera. Promešajte i ostavite sa strane da se kvasac aktivira.

Za to vreme, u drugu činiju ubacite brašno, ali ne celu količinu, zatim ulje, malo soli i aktivirani kvasac. Rukama zamesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Smesu možete prebaciti na radnu površinu i formirati jufku. Vratite je u činiju i pokrijte krpom, pa ostavite oko pola sata da odstoji.

Posle ovog vremena, premesite testo i podelite ga na dva dela. Oba dela zasebno razvucite oklagijom i izrendajte po pola margarina na oba, pa urolajte.

Odmah razvucite testo oklagijom koliko može pa u tankom sloju (a i ne mora, sve je po vašoj želji) premažite ajvarum i isecite na tanke trake. Svaku dobijenu traku uvrtite, pa ih poređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Možete ih premazati margarinom i posuti malo susama po njima i pecite ih oko 25 minuta na 180 ili 190 stepeni. Videćete kada budu počeli da rastu i da dobijaju zlatnu boju.

Poslužite uz sezonsku salatu ili masline.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti