• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Štapići sa sirom i belim lukom kao izvrstan doručak: Brz i ukusan obrok koji ćete želeti stalno da jedete

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u svakom zalogaju

  • 0
štapići sa sirom, štapići sa belim lukom, štapići sa sirom i belim lukom, štapići, doručak Foto: Shutterstock/www.petrovvladimir.ru

Za slasni doručak mnogi misle da je potrebno vreme. Međutim, to ne mora da znači. Recept za štapiće sa sirom i belim lukom napravljenim od testa za picu uvek će vam biti prvi izbor kada želite da počastite sebe i ukućane.

Sastojci za štapiće sa sirom i belim lukom:

za testo:

  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • pola kocke kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 šolja mlake vode
  • 1 kašika maslinovog ulja

za namaz:

  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika krem-sira
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike peršuna
  • 1 šolja rendane mocarele
  • pola šolje parmezana
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema štapića od sira i belog luka:

U činiju sipajte toplu vodu i ubacite kvasac, pa promešajte i ostavite 10 minuta da se to aktivira. Posle toga ubacite sve ostale sastojke za testo, pa kada ga formirate, prebacite ga na radnu površinu i formirajte loptu.

Podelite testo na dva dela i svaki formirajte u loptu. Obe stavite u frižider na najmanje tri sata, pa sat i po vremena pre nego što budete pekli testo, izvadite iz frižidera.

Omekšali puter pomešajte sa sitno seckanim belim lukom i začinima pa dobro višuljkom usitnite.

Pleh u kom ćete peći zagrejte malo u rerni, izvadite ga i razvucite testo po njemu pa premažite sa polovinom namaza od belog luka i pospite rendane mocarelu i parmezan. Pecite najviše 15 minuta sve dok kačkavalji ne porumene. Izvadite iz rerne i sve ponovite sa drugom polovinom testa.

Po dužini isecite štapiće i umačite u omiljeni sos.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti