• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pileći ajmokac, jelo koje vraća u detinjstvo: Ručak po pravom bakinom receptu

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo brzo će vas osvojiti ukusom

  • 0
pileći ajmokac, piletina, ručak Foto: Shutterstock/Oksana Mizina

Malo je recepata koji će vam dati osećaj kao da ste kod bake u kuhinji i vratiti vas u neka dobra vremena. Jedno od tih jela je i pileći ajmokac koji se brzo pravi, a ukusom će vas vrlo brzo osvojiti.

Sastojci za pileći ajmokac:

  • 1 batak i karabatak
  • 4 kašike brašna
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 kašike ulja
  • 1 krompir
  • sok od limuna

Priprema pilećeg ajmokca:

Batak i karabatak stavite da se kuva sve dok meso ne omekša. Vodu možete posoliti ili dodati suve začine. Za to vreme, u dubljoj šerpi na dobro zagrejanom ulju propržite brašno sve dok ne porumeni pa dodajte sitno seckani crni i beli luk.

Krompir oljuštite i isecite na sitnije delove pa ga skuvajte sa oljuštenom šargarepom i isečenom na željene komade.

Kada meso bude gotovo, izvadite ga na tanjir pa odvojte meso do kostiju i kožice ukoliko ste je sa njom kuvali. Vodu u kojoj se meso kuvalo ne prosipajte. Iskidanu piletinu ubacite u šerpu sa lukom i brašnom i kuvajte oko pet minuta na manjoj temperaturi. Ubacite krompir i šargarepu, sve začine i sok od limuna, pa na kraju vodu u kojoj se kuvalo meso. Poklopite na pet minuta da meso poprimi aromu umaka.

Promešajte i onda je jelo spremno za posluženje.

Možete ukrasiti sa peršunom i jesti uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti