• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pastrmka sa preukusnim prilogom je obrok za svaki dan: Napravite sočni i ukusni ručak

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obradujte ukućane zdravim obrokom

  • 0
pastrmka, riba, pastrmka sa krompirom, pastrmka sa blitvom i krompirom Foto: Shutterstock/Jacek Chabraszewski

U vreme posta se okrećemo posnim receptima u kojima uglavnom prednjači riba. Tako je recept za pastrmku sa prilogom uvek dobra opcija za ručak, a svima će se dopasti.

Sastojci za pastrmku sa prilogom:

  • 3 pastrmke
  • 2 limuna
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike belog vina
  • malo ulja
  • malo peršuna
  • so, biber

za prilog:

  • 500 g krompira
  • 2 veze blitve
  • 2 čena belog luka
  • ulje
  • so

Priprema pastrmke sa prilogom:

Uređenu pastrmku poređajte na pek papir i prelijte sa malo ulja. Oba limuna presecite i tri komada iscedite i pomešajte sa belim vinom, sitno seckanim peršunom, seckanim belim lukom i sa malo vode i soli. Tu smesu utrljajte u pastrmku i prelijte malo preko nje sa malim dodatkom ulja.

Preostali deo limuna isecite i poređajte preko pastrmke i pecite u rerni oko 45 minuta na 200 stepeni.

U međuvremenu skuvajte krompir isečen na sitnije komade i u slanoj vodi. Kada provri, dodajte opranu i seckanu blitvu bez drški. Posle toga sve zajedno kuvajte do nekih 10 minuta i onda sve procedite.

Beli luk sitnije iseckajte i propržite na malo ulja i sa sve uljem dok je još toplo prelijte preko krompira i blitve i začinite pa pažljivo promešajte. Poslužite uz pastrmku.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Očistite ribu za 5 minuta bez muke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti