Pastrmka sa preukusnim prilogom je obrok za svaki dan: Napravite sočni i ukusni ručak
U vreme posta se okrećemo posnim receptima u kojima uglavnom prednjači riba. Tako je recept za pastrmku sa prilogom uvek dobra opcija za ručak, a svima će se dopasti.
Sastojci za pastrmku sa prilogom:
- 3 pastrmke
- 2 limuna
- 3 čena belog luka
- 2 kašike belog vina
- malo ulja
- malo peršuna
- so, biber
za prilog:
- 500 g krompira
- 2 veze blitve
- 2 čena belog luka
- ulje
- so
Priprema pastrmke sa prilogom:
Uređenu pastrmku poređajte na pek papir i prelijte sa malo ulja. Oba limuna presecite i tri komada iscedite i pomešajte sa belim vinom, sitno seckanim peršunom, seckanim belim lukom i sa malo vode i soli. Tu smesu utrljajte u pastrmku i prelijte malo preko nje sa malim dodatkom ulja.
Preostali deo limuna isecite i poređajte preko pastrmke i pecite u rerni oko 45 minuta na 200 stepeni.
U međuvremenu skuvajte krompir isečen na sitnije komade i u slanoj vodi. Kada provri, dodajte opranu i seckanu blitvu bez drški. Posle toga sve zajedno kuvajte do nekih 10 minuta i onda sve procedite.
Beli luk sitnije iseckajte i propržite na malo ulja i sa sve uljem dok je još toplo prelijte preko krompira i blitve i začinite pa pažljivo promešajte. Poslužite uz pastrmku.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Očistite ribu za 5 minuta bez muke
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.