
Recept za posne trougliće sa ajvarom: Pecivo koje možete jesti u svako doba
Posni trouglići sa ajvarom su idealni za početak dana.
Mekani i ukusni, a recept gotovo i da vam neće napraviti razliku između posnog i mrsnog načina pripreme.
Sastojci za posne trougliće sa ajvarom:
- 300g pšeničnog brašna i 150g kukuruznog brašna
- kesica kvasca
- so
- ulje
- prašak za pecivo
- ajvar
Priprema posnih trouglića sa ajvarom:
Šolju brašna, praška za pecivo i kvasca pomešajte sa malo vode i ostavite da odstoji.
Pomešajte ostatak brašna i posolite.
Rukom mešajte i dodajte so, a zatim postepeno dodajite vodu i kvasac. Mešajte dok ne dobijete glatko testo.
Ostavite testo da naraste duplo, a zatim ga izvadite na radnu površinu.
Pospite malo brašna i po radnoj površini po testu i ponovo mesite testo.
Razvucite ga u veliki pravougaonik, pa ga isecite na četiri trake po dužini.
Isecite kvadratiće, zatim ih razvucite po uglovima, namažite kašičicom ajvara, a onda preklopite dijagonalne ivice.
Zaklopite ih po ivicama, pa stavite da se peku oko 30 minuta na 180 stepeni, ili dok ne dobiju zlatkastu boju.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za posne paprike sa heljdom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.