Vaskršnja salata: Iskoristite već pripremljene sastojke da spremite savršen prilog uz pečenje

 
M. M.
M. M.
 
  • 0

Za najradosniji hrišćanski praznik običaj je da se farbaju jaja, koja se sa kuvanom šunkom i senfom ili renom služe za uskršnji doručak.

Običaj je da se ova kombinacija kasnije servira i za vaskršnju večeru, kao i drugi dan Uskrsa. Iako ćemo se složiti da je ovo jedna od najukusnijih kombinacija u kojoj možemo da uživamo dva dana - treći već dojadi.

Zato kada više ne znate šta da radite sa jajima i šunkom, iskoristite ove savršene sastojke da napravite vrhunsku vaskršnju salatu.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 300 g kuvane šunke ili kuvane dimljene kolenice
  • 300 g kačkavalja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 2 kašike rendanog rena
  • 3-4 kašike majoneza

Priprema:

Oljuštite i iseckajte jaja i stavite u dublju posudu. Iseckajte i kuvanu šunku ili kuvanu dimljenu kolenicu.

Kukuruz iz konzerve properite pod mlazom vode u cediljci, a zatim ostavite da se višak vode ocedi. Potom ga prebacite u posudu sa jajima i mesom.

Dodajte rendani ren i majonez, i dobro izmešajte da se sve lepo prožme.

Stavite salatu da se lepo ohladi i poslužite.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti