Keksići sa borovnicama i krem-sirom: Nisu preslatki, a oduševiće vas ukusom
Ovo su jedni od onih keksića koji, kada se jedu prvog dana budu hrskavi, a drugog dana meki i tope se u ustima. Obe verzije su odlične, a samo vi birate koliko će vam trajati.
Sastojci za keksiće sa borovnicama i krem-sirom:
- 100 g maslaca
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- kašika kisele pavlake
- 200 g glatkog brašna
- 50 g oštrog brašna
- ekstrat vanile
Za nadev
- 250 g krem-sira
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- limunova kora
- 10 g kukuruznog skroba
- 150 g borovnica
Priprema keksića sa borovnicama i krem-sirom:
U vanglu stavite maslac koji je prethodno bio na sobnoj temperaturi, šećer, ekstrakt vanile i so. Mešajte dok ne postane kremasto.
U to dodajte potom kiselu pavlaku i obe vrste brašna, pa mešajte dok se sve ne sjedini, ali ne predugo da ne postane žilavo.
Od testa napravite 20 loptica. Svaku stanjite oklagijom i stavite u korpice za mafine i napravite udubljenje za nadev. Kada ih sve napravite i smestite u korpice za mafine, pokrijte to folijom i stavite u frižider.
Onda se bacite na spremanje nadeva. Za nadev umutite krem-sir, šećer, vanilin šećer, izrendanu limunovu koricu i jaje. Na kraju dodajte kukuruzni skrob. Izvadite ono što ste stavili u fižider, pa svaki kalup popunite nadevom.
Na vrh stavite borovnice.
Kolačiće pecite 30 minuta na 180°C.
Pustite ih da se potpuno ohlade pre nego što ih izvadite iz pleha za mafine.
Pospite šećerom u prahu po želji.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.