Keksići sa borovnicama i krem-sirom: Nisu preslatki, a oduševiće vas ukusom

 
J. V.
J. V.
 
  • 0

Ovo su jedni od onih keksića koji, kada se jedu prvog dana budu hrskavi, a drugog dana meki i tope se u ustima. Obe verzije su odlične, a samo vi birate koliko će vam trajati.

Sastojci za keksiće sa borovnicama i krem-sirom:

  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • kašika kisele pavlake
  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g oštrog brašna
  • ekstrat vanile

Za nadev

  • 250 g krem-sira
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • limunova kora
  • 10 g kukuruznog skroba
  • 150 g borovnica

Priprema keksića sa borovnicama i krem-sirom:

U vanglu stavite maslac koji je prethodno bio na sobnoj temperaturi, šećer, ekstrakt vanile i so. Mešajte dok ne postane kremasto.

U to dodajte potom kiselu pavlaku i obe vrste brašna, pa mešajte dok se sve ne sjedini, ali ne predugo da ne postane žilavo.

Od testa napravite 20 loptica. Svaku stanjite oklagijom i stavite u korpice za mafine i napravite udubljenje za nadev. Kada ih sve napravite i smestite u korpice za mafine, pokrijte to folijom i stavite u frižider.

Onda se bacite na spremanje nadeva. Za nadev umutite krem-sir, šećer, vanilin šećer, izrendanu limunovu koricu i jaje. Na kraju dodajte kukuruzni skrob. Izvadite ono što ste stavili u fižider, pa svaki kalup popunite nadevom.

Na vrh stavite borovnice.

Kolačiće pecite 30 minuta na 180°C.

Pustite ih da se potpuno ohlade pre nego što ih izvadite iz pleha za mafine.

Pospite šećerom u prahu po želji.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti