Pihtije i gibanica su na jednoj istoj listi: Možete li da pogodite o čemu se radi?

 
B. P.
B. P.
 
  • 0

Gde god da otputujemo, po povratku u našu zemljujoš jednom dokažemo sebi da je hrana kod nas zaista izvrsna. Naravno, ukusi su različiti, da li zbog toga što smo pristrasni ili jednostavno na nas utiče hrana na koju smo odmalena navikli - ne zna se.

Ipak, imamo i potvrde sa strane koliko je naša kuhinja dobra.

Poznati kulinarski magazin "Taste Atlas" napravio je listu od 66 najboljih jugoistočnih evropskih predjela i verovali ili ne, čak šest jela iz Srbije je našlo mesto na toj listi.

Važno je i napomenuti da 19 od 20 prvih mesta zauzima hrana iz Grčke.

Međutim, kada je reč o našim specijalitetima, najbolje kotirana je gibanica koja zauzima 23. mesto. Potom je slede belolučane paprike (32) i moravska salata (33), duvan čvarci (48). leskovačka kavurma (63), a i pihtije (65), kao pretposlednje na listi.

Istina je da se sve navedene stvari mogu naći na trpezi, a malo ko je mogao da poveže gibanicu i pihtije na jednoj listi.

Da li se slažete sa ovom listom?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona.rs na Rumenačkoj pihtijadi - probali smo ovaj delikates i nazdravili sa domaćinom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti