Tradicionalna jela Italije nisu samo pasta, pica i lazanja: Ova tri recepta će vas raspametiti
Ah, ta Italija - zemlja kulture, bogate istorije, fenomenalnog turizma, ali i izvrsne internacionalne hrane. Mediteranska kuhinja je definitivno obogaćena italijanskim umećem pripreme hrane, njihovim istančanim ukusima i načinima korišćenja svežih namirnica.
Pojedini recepti i tehnike datiraju još iz vremena drevnog Rima, a zahvaljujući njihovoj posvećenosti, glas o gastronomskim majstorima proširio se po celoj planeti i odjekuje i dan-danas.
No, Italija ima da ponudi mnogo više od pice, paste i lazanje - zbog čega vam predstavljamo tri tradicionalna recepta Italije, koje zaista vredi probati.
Oso buko
Sastojci:
- 2 teleće kolenice
- 50 g brašna
- 1 glavica crnog luka
- naseckani praziluk
- 4 čena belog luka
- pola čaše belog vina
- lovorov list
Priprema:
Meso operite, pa ostavite da se osuši.
Malo izlupajte čekićem za meso, pa posolite i pobiberite sa obe strane.
Sa svih strana ga pospite brašnom.
Na zagrejanom ulju propržite meso sa svih strana po jedan minut, dodajte crni, beli luk i praziluk da se prži zajedno sa mesom. Položite meso i dolijte čašom belog vina. Meso okrenite posle pet minuta.
Izvadite meso i stavite u vatrostalnu, nauljenu činiju.
Ubacite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko sat vremena. U istu činiju ubacite i povrće po želji, kao i ono iz tiganja.
Po potrebi dodajte još ulja, vina i vode.
Arančini
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 2 jaja
- 1 žumance
- 20g parmezana
- prezle
- sir
- šunka
Priprema:
Skuvajte pirinač, procedite i ostavite da se ohladi.
U činiju sa pirinčem dodajte žumance i parmezan, i potom pomešajte.
Uzimajte okvirno koliko vam je dovoljno za jednu, poravnajte smesu u ruci i na sredinu stavite iseckanu šunku i sir.
Urolajte sve sada u lopticu, a potom je uvaljajte u jaja, pa u prezle i stavite da se prži oko tri minuta u vrućem ulju.
Bračole
Sastojci:
- juneći odrezak
- 300g narezane pršute
- 4 kocke slanije fete
- so
- biber
- peršun
Priprema bračolea:
Očistite odreske od masnoće i malo ih izlupajte sa tučkom za meso.
Poređajte listove pršute preko odreska, pa preko fetu pomešanu sa peršunom.
Uvijte sve u rolat, i potom ispržite u vrelom ulju.
Nakon 10 minuta zavijte urolani odrezak u aluminijumsku foliju i ubaciti u rernu da se dopeče.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Korejac probao kimči, tradicionalnu korejsku turšiju koji smo napravili
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.