
Punjene prženice spremne za 5 minuta: Kalorijska bomba za prvi obrok u danu
Hleb i jaja su najčešće naši izbori kada je doručak u pitanju. Pa zašto ne biste napravili nešto jako ukusno, a opet tako zasitno? Recept za punjene prženice je odličan i odmah će vam se dopasti.
Sastojci za punjene prženice:
- nekoliko kriški hleba
- 150 g kačkavalja
- 150 g šunke (ili nečeg drugog suhomesnatog)
- 3 jajeta
- 100 ml mleka
- so
- ulje
- susam
Priprema punjenih prženica:
Kačkavalj i šunku možete da izrendate ili da isečete na šnite. U činiji umutite jaja sa solju, a kriške, ukoliko nisu već isečene - isecite.
Na jednu krišku stavite šunku i kačkavalj i tako uradite sve dok ne potrošite sav materijal. Tako pripremljene kriške umočite u umućena jaja u koja možete staviti i origano. Pržite ih na dobro zagrejanom ulju.
Kada porumene i budu pržene, onda ih prebacite na tanjir sa kuhinjskim ubrusom kako bi pustile višak ulja.
Ovako spremljen doručak možete jesti uz jogurt, kiselo mleko ili neku sezonsku salatu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo 'leba, masti i aleve paprike, a osladili se i salčićima: Ništa bez prave domaće hrane
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.