
Svinjska džigerica u sosu od pavlake: Ideja za ručak koji ne treba preskočiti
Svinjska džigerica je veoma specifična za pripremu. Sa ovim mesom je veoma lako pogrešiti u receptu, zbog čega često može biti suvo ili žilavo.
Naš savet za danas je da pripremite džigericu u sosu od pavlake, koji će mesi dati onaj sočnost koju gubi tokom obrade.
Sastojci za svinjsku džigericu u sosu od pavlake:
- 500 g svinjske džigerice
- 2 čaše kisele pavlake
- 1 praziluk
- 1 glavica crnog luka
- 20 ml pavlake za kuvanje
- 100 g brašna
- so
- biber
- origano
- ulje
Priprema svinjske džigerice u sosu od pavlake:
Džigericu očistite i isecite na kocke. Procedite ih i osušite ubrusom, a zatim posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno i odložite po strani.
Na srednjoj vatri prodinsajte crni luk, pa dodajte džigerice i praziluk. Dinstajte sve zajedno dok ne meso ne omekša.
Pavlaku umutite malo sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte džigerici i promešajte.
Celu mešavinu ubacite u vatrostalnu posudu i smestite u rernu na 180 stepeni 10 minuta.
Uvek možete dodati još malo pavlake ili mesa.
Za kraj pospite origano i poslužite.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.