
Recept za čokoladni banana-hleb: Ideja za savršen slatki doručak
Jedina stvar koja je bolja od hleba od banane je recept za čokoladni hleb od banane. Nazovite ga doručkom, hlebom ili čak desertom - ovaj mekani i čokoladni hleb je san za svakog ljubitelja slatkiša koji ne propuštaju priliku da ih provuku kroz svaki obrok.
Ako ste ljubitelj brzih i lakih recepata za slatki hleb, ovaj morate da probate. Najbolji deo je što će ostati lep i svež i nekoliko dana, ali budimo realni, znamo da neće toliko dugo da potraje, a da se ne pojede.
Sastojci:
- 3 banane, velike i zrele
- 2 jajeta
- 115 g putera
- 150 g šećera
- 190 g brašna
- 40 g kakaoa
- 1/4 kašičice soda bikarbone
- 1/4 kašičice so
- 1 kašičica vanile
- 175 g čokolade za topljenje (najbolje u granulama) i još malo za preliv
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U velikoj posudi promešajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Stavite sa strane.
U veću posudu zgnječite banane, dodajte jaja i umutite sve da se dobro jedini.
Dodajte rastopljeni puter, ekstrakt vanile i umutite dok se ne sjedini.
Dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete kompaktnu masu.
Suve sastojke dodajte mokrim i sve mešajte dok se ne sjedini i izjednači.
Dodajte isitnjenu čokoladu ili čokoladu u granulama i promešajte.
Ulijte testo u tepsiju za hleb obloženu papirom za pečenje. Pospite malo čokolade odozgo (opcionalno).
Pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.