• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čorba od jagnjetine i pirinča za ukusan ručak: Obrok posle kog će svi polizati tanjire

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaista jedan drugačiji obrok na koji niste svakodnevno navikli

  • 0
čorba, čorba od jagnjetine i pirinča, čorba od jagnjetine, jagnjeća čorba Foto: Shutterstock/AS Foodstudio

Uvek je poželjno imati neko jelo na kašiku, ali usled užurbanog načina života, mnogi od nas i ne stignu do kuhinje kako bi se posvetili pripremi jela.

Ipak, ovaj recept za čorbu od jagnjetine i pirinča je zaista ukusna i kad je jednom budete probali, uvek ćete je jesti.

Sastojci za čorbu od jagnjetine i pirinča:

  • 300 g kuvanog jagnjećeg mesa
  • 150 g pirinča
  • 1,5 l povrtnog bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 štap celera
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 manji paradajz
  • 1 lovor
  • malo seckane nane
  • sok od jednog limuna

Priprema čorbe od jagnjetine i pirinča:

Pre nego što počnete da spremate čorbu, dobro operite pirinač.

U većem tiganju zagrejte ulje i dodajte sitnije seckani crni i beli luk, kao i štap celera. Dinstajte sve zajedno oko dva do tri minuta, pa ubacite sitno seckani paradajz.

Kada se sve to sjedini i omekša, dodajte pirinač, pa i povrtni temeljac i lovorov list. Sve zajedno kuvajte oko nekih 20 minuta.

Parče jagnjećeg mesa skuvajte, ali ne toliko da se meso raspadne, jer će se kuvati zajedno sa svim sastojcima. Posle 20 minuta, i krčkanja čorbe, ubacite jagnjetinu i kuvajte do 10 minuta dok se ne zagreje i još omekša.

Kada sve bude gotovo, spremno je za serviranje.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti