Medeno srce sa džemom od kajsija: Slatkiš koji se ne odbija
Ako volite džem, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu koja je tako kremasta i sočna i treba joj upravo džem. Recept za medeno srce sa džemom od kajsija će postati vama omiljen.
Sastojci za medeno srce sa džemom od kajsija:
- 300 ml kisele vode
- 200 g šećera
- 1 čaša ulja
- 350 g brašna
- 100 g mlečne čokolade
- 1 kašičica sode
- džem od kajsija
Priprema medenog srca sa džemom od kajsija:
Prvo upalite rernu da se zagreva.
U veću činiju pomešajte kiselu vodu, šećer, ulje, sodu i tek na kraju brašno i lagano špatulom promešajte, nikako ne mutite mikserom zbog brašna.
Gotovu smesu sipajte u podmazan pleh i dobro rasporedite po njemu. Stavite da se peče na oko 25 minuta na 180 stepeni. Posle ovog vremena, izvadite kolač i obilno ga namažite džemom od kajsija i otopljenom mlečnom čokoladom na pari.
Kada se malo kolač prohladi, ubacite u frižider i dobro ohlađenog ga poslužite.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Mančmelou pena iz vaše kuhinje: Evo kako da napravite čuveni slatkiš
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lala87
da vam deran jedan kaže, umesto kajsije stavite pekmez od šljiva i cimet ;)
Podelite komentar