• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gaspaćo je idealan ručak za vrele dane: Ako volite paradajz, volećete i ovu hladnu supu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jasno vam je šta je ključni sastojak

  • 0
Gaspaćo Foto: Shutterstock

Ova španska hladna čorba je idealna tokom vrelih dana. Od ključnog značaja za savršen ukus gaspaća je paradajz, koji treba da je kvalitetan i mesnat.

Sastojci:

  • 1 kg paradajza 
  • 1 mladi crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 manji krastavac
  • 1 zelena paprika 
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 30 ml sirćeta
  • 150 ml vode
  • so

Priprema:

Blanširajte paradajz (potopite ga u vrelu vodu na minut-dva, dok se ljuska ne odvoji). Krastavac oljuštite.

Isekcajte povrće i stavite u posudu blendera. Dobro posolite, prelijte maslinovim uljem i sipajte malo sirćeta. Lepo promešajte, zatvorite i ostavite u frižideru preko noći. Ujutru dodajte vodu i lepo izblendajte da dobijete kašastu smesu (može i štapnim mikserom). Ukrasite čeri paradajzom, krastavcem.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti