
Gaspaćo je idealan ručak za vrele dane: Ako volite paradajz, volećete i ovu hladnu supu
Ova španska hladna čorba je idealna tokom vrelih dana. Od ključnog značaja za savršen ukus gaspaća je paradajz, koji treba da je kvalitetan i mesnat.
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 1 mladi crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 manji krastavac
- 1 zelena paprika
- 100 ml maslinovog ulja
- 30 ml sirćeta
- 150 ml vode
- so
Priprema:
Blanširajte paradajz (potopite ga u vrelu vodu na minut-dva, dok se ljuska ne odvoji). Krastavac oljuštite.
Isekcajte povrće i stavite u posudu blendera. Dobro posolite, prelijte maslinovim uljem i sipajte malo sirćeta. Lepo promešajte, zatvorite i ostavite u frižideru preko noći. Ujutru dodajte vodu i lepo izblendajte da dobijete kašastu smesu (može i štapnim mikserom). Ukrasite čeri paradajzom, krastavcem.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.