Kada je upotreba sezonskih namirnica u pitanju, junski dani ne mogu proći bez jagoda. Mnogo je poslastica koje one obogate, a mus je samo jedan od užitaka koje sebi možete prirediti. Ovo je recept za mus od jagoda koji će vam ulepšati vikend.
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 1 limun, očišćen od kore i soka
- 100 g šećera u prahu
- 150 ml maskarponea
- 300 ml slatke pavlake
- pasta od vanile (kupljena ili domaća) ili samo iseckan štapić vanile
Priprema:
Stavite očišćene i osečene jagode, limunov sok, šećer i dve kašike vode u veliki tiganj na srednje jaku vatru i kuvajte pet minuta dok voće ne omekša. Ostavite da se ohladi.
Sipajte u blender 300 grama smese (ostatak ostavite za kasnije), umutite dok ne postane glatka i procedite u bokal.
Umutite maskarpone u većoj činiji, pa dodajte pavlaku, vanilu i limunovu koricu, pa ponovo umutite dok ne počne da se zgušnjava. Svemi dodajte u pire od jagoda i sjedinite.
Kašikom sipajte mus u staklene čaše i prelijte ostavljenim kompotom od jagoda, mrvicama đumbira, pistaćima i suvim jagodama, ako želite.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.