
Napravite zdravi ražani hleb sa maslinama: Testo mekano kao duša
Ukoliko tragate za odličnom alternativom za belo brašno i još uvek niste uspeli, onda to samo znači da ovaj hleb još niste probali. Recept za ražani hleb sa maslinama je veoma lak, a sam hleb biće odličan dodatak svim jelima.
Masline su dodate u recept, ali na vama je da li ćete ih staviti, dodati možda malo oraha ili uživati u čistoj teksturi mekanog ražanog hleba.
Sastojci za ražani hleb sa maslinama:
- 1 i po šolja vode
- 12 maslina bez koštica
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 70 g lanenog semena
- 1 šolja ražanog brašna
Priprema ražanog hleba sa maslinama:
U činiju sipajte brašno, maslinovo ulje, laneno seme, šećer i vodu.
Pomešajte sve sastojke.
Masline isecite na četvrtine i ubacite u činiju.
Sve pomešajte i napravite testo.
Ako je lepljivo, ne brinite, tako treba.
Po potrebi, dodajte još malo brašna.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U kalup za hleb stavite napravljenu smesu za hleb i ubacite u rernu da se peče oko 30 do 35 minuta.
Po potrebi smanjite temperaturu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.