Kremasta piletina u sosu od belog luka osvojiće vaša srca: Ručak koji svakome prija

 
B. P.
B. P.
 
  • 0

Piletina je jedna od omiljenih naših namirnica, a može se spremati na više načina. Recept za piletinu u sosu od belog luka je kremasti ručak koji će vas sve osvojiti, a priprema mu nimalo nije teška.

Sastojci za piletinu u sosu od belog luka:

  • 450 g pilećeg belog mesa
  • 7 čenova belog luka
  • 100 g brašna
  • 100 g rendanog parmezana
  • 3 kašike putera
  • 3 kašičice suvog začina
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 1 kašičica soja sosa
  • 100 g kisele pavlake
  • so
  • biber

Priprema piletine u sosu od belog luka:

Napravite pileći bujon i u njega ubacite soja sos pa promešajte. Sa strane u jednu činiju pomešajte brašno i parmezan, a u drugu so, biber i ostale začine i možete po želji dodati one koje volite.

Piletinu isecite na šnicle pa ih uz pomoć čekića izlupajte i istanjite. Uz pomoć ubrusa uklonite višak tečnosti sa njih, pa prvo ubacite u začine pa u brašno i onda u dobro zagrejan maslinovim uljem tiganj. Pecite svaku stranu do po pet minuta, pa kada bude gotovo stavljajte na tanjir na papirni ubrus.

U istom tiganju otopite puter pa dodajte sitno seckani beli luk i uz mešanje pržite do nekih sedam minuta, dok se beli luk ne karamelizuje. Dodajte kašiku brašna i sjedinite, pa onda i pileći bujon koji ste prethodno spremili. Pustite da se dobro ukrčka pa na kraju dodajte kiselu pavlaku i rendani parmezan.

Kada smesa postane kremasta i kada se svi sastojci sjedine, ubacite oceđenu piletinu i malo sosa prelijte preko njih. Poklopite i kuvajte oko pet minuta i za to vreme će sos početi da se zgušnjava. Posle tog vremena, jelo će biti gotovo pa ga možete ukrasiti seckanim peršunom.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti