Mlada boranija sa lukom: Ručak za celu porodicu
Boranija je ukusna, lagana, a zbog bogatstva vlaknima, veoma preporučljiva u redovnoj ishrani. Što je mlađa, to je lepša, a danas vam predstavjamo recept za veoma jednostavnu pripremu.
Sastojci:
- 500 g mlade boranije
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- peršun
Priprema:
Boraniju operite, očistite od peteljki i isecite na trećine.
Dinstajte je u šerpi na malo zagrejanog ulja, dodajući seckanu šargarepu i obe vrste luka.
Sve začinite i dinstajte, dodajući pomalo vode, po potrebi, da ne zagori.
Začinite i na kraju pospite seckanim peršunom.
Ukoliko ne postite, kada servirate, na boraniju možete staviti po kašiku pavlake, za puniji ukus.
Prijatno!
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ručak gotov čas posla: Probajte špagete iz rerne
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.