• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzinski letnji ručak sa plavim patlidžanom: Ništa neće preteći za sutra koliko je ukusno

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj recept rešava vaše probleme kada želite da spremite nešto, a da ne gubite mnogo vremena u kuhinji

  • 0
ručak Foto: Shutterstock

Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.

Sastojci za brzinski letnji ručak:

  • 2 patlidžana
  • 1 paprika
  • 2 paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pelata
  • 4 jaja
  • 100 g tvrdog sira
  • so
  • biber
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema brzinskog letnjeg ručka:

Patlidžane operite, pa presecite na pola i izdubite. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckajte i stavite u posudu. Unutršnjost patlidžana namažite maslinovim uljem.

U tiganj stavite unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodatajte i papriku iseckanu na kockice. Postupak ponovite i sa paradajzom i sa belim lukom, dodajte i paradajz pelat. Sve dodajte u tiganj i pržite dok lepo ne omekne.

Dok se to prži izrendajte sir, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom.

Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Stavite u rernu na 15 minuta da se zapeče.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti