
Brzinski letnji ručak sa plavim patlidžanom: Ništa neće preteći za sutra koliko je ukusno
Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.
Sastojci za brzinski letnji ručak:
- 2 patlidžana
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pelata
- 4 jaja
- 100 g tvrdog sira
- so
- biber
- origano
- maslinovo ulje
Priprema brzinskog letnjeg ručka:
Patlidžane operite, pa presecite na pola i izdubite. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckajte i stavite u posudu. Unutršnjost patlidžana namažite maslinovim uljem.
U tiganj stavite unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodatajte i papriku iseckanu na kockice. Postupak ponovite i sa paradajzom i sa belim lukom, dodajte i paradajz pelat. Sve dodajte u tiganj i pržite dok lepo ne omekne.
Dok se to prži izrendajte sir, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom.
Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Stavite u rernu na 15 minuta da se zapeče.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.