• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hlepčiće iz tiganja spremaćete svaki dan: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj recept nam dolazi sa Dalekog istoka

  • 0
kineske palačinke, hleb, kineski hleb Foto: Shutterstock

Svaka zemlja ima neko tradicionalno jelo, a kada je reč o Kini, to su ovi hlepčići. Recept za ovo ukusno testo je jednostavan i gotovo svako može da napravi.

Sastojci za hlepčiće:

  • 300 g brašna
  • 2 jajeta
  • 120 ml tople vode
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • perca mladog luka

Priprema hlepčića:

Sve sastojke sjedinite u činiju i zamesite testo sve dok ne postane homogeno. Potom ga oklagijom razvaljajte u tanki krug. Po njemu pospite sitno seckana zelena perca od mladog luka pa urolajte. Možete slobodno nekoliko puta da "valjate" rolat kako biste bili sigurni da se sve sjedinilo.

Ponovo razvaljajte oklagijom ali ovog puta ne morate previše tanko, kako bi testo lepo naraslo.

Modlom ili čašom secite helpčiće i ređajte na tacnu kako bi im dali vremena da se kvasac aktivira. Posle najviše 20 minuta, hlepčića pržite u tiganju, na dobro zagrejanom ulju nekoliko minuta sa obe strane dok hlepčići ne dobiju zlatnu boju.

Hlepčiće vadite na tanjir sa ubrusom kako bi pokupio višak ulja.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti