Sufle sa čokoladom je pobednik trpeze: Desert iz šolje koji dan čini slađim
Sufle je desert kom je neverovatno teško odoleti. Kremasto punjenje, vazdušasto testo i prirpema u šolji je kombinacija kakvu poželimo kod svih kolača.
Pripremite se da u rekordnom roku pripremite sufle, a recept dobro zapamtite.
Sastojci za sufle sa čokoladom:
- 150 g čokolade za kuvanje, naseckane
- 2 jajeta
- 70 g šećera
- 120 g brašna
- 70 g putera
- šećer u prahu
- 1 kesica vanilin šećer
Priprema suflea sa čokoladom:
Pripremite jednu dublju šolju ili posudu koja podnosi visoke temperature u rerni.
Stavite vodu da proključa u šerpi, pa preklopite posudom u koju ćete staviti prethodno naseckanu čokoladu i puter.
Mešajte čokoladu dok se ne otopi.
Umutite jaja sa šećerom i dodajte kesicu vanilinog šećera. Mutite sve zajedno dok ne dobijete penastu strukturu.
Dodajte otopljenu čokoladu u umućena jaja i nastavite da mutite.
Polako i postapeno dodajte brašno.
Uključite rernu na 250 stepeni i sačekajte da pokaže signal da je dostigla tu temperaturu.
Posudu ili šolju koju ste pripremili premažite uljem po unutrašnjem delu.
Po želji, možete po unutrašnjim zidovima posude staviti malo mrvljenog keksa.
Smesu za sufle ubacite u posudice i malo "tresnite" kako bi lepo slegla i kako biste izbili sav vazduh.
Ubacite u rernu da se peče osam do deset minuta u zavisnosti od jačine rerne. Ne sme stajati duže, jer će splasnuti nakon što naraste, a prepoznaćete da je vreme isteklo kada se stvori zapečena kora na vrhu.
Sufle izvadite iz rerne i pospite šećerom u prahu.
Poslužite uz kuglu sladoleda od vanile, po želji.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Mini mafini od samo 5 sastojaka: Recept za zdravi dezert
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.