![lazanja, keto lazanja, lazanja od tikvica, musaka lazanja, keto lazanja, lazanja od tikvica, musaka](https://xdn.tf.rs/2024/07/15/shutterstock173220602-670x447.jpg)
Keto lazanje od tikvica kao odlična ideja za ručak: Zdrav i ukusan obrok
Tokom leta se trudimo da unosimo lakšu hranu, onu koja nam neće biti teška za stomak, a koja će nam dati potrebnu energiju. Keto lazanje su odlična ideja za ručak, a njen recept se nalazi u nastavku.
Sastojci za keto lazanje od tikvica:
- 2 veće tikvice
- pola glavice crnog luka
- 450 g punomasnog sira
- 1 jaje
- 2 kašike putera
- 450 g mlevene govedine
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica italijanskih začina
- 150 g rendanog parmezana
- 200 g rendane mocarele
- 1 manja tegla paradajz sosa
- so
- biber
Priprema keto lazanje od tikvica:
Tikvice oljuštite, pa isecite po dužini na tanke komade, zato je važno da budu što veće. Isečene komade tikvice stavite na tanjir sa ubrusom kako biste pokupili višak tečnosti i pospite so po njima. Posle 15 minuta, pokupite so i svaki komad posebno osušite.
Za to vreme, u tiganju pržite sitno seckan crni luk na puteru sve dok ne postane providan. U drugi tiganj propržite mleveno meso sve dok ne promeni boju i začinite. Vodite računa da se komade mlevenog mesa dobro usitne. Posle toga ocedite meso od viška masnoće, pa mu dodajte mleveni beli luk i italijanske začine i pržite oko minut do dva. Potom mesu dodajte teglu paradajz sosa i tek na kraju proprženi crni luk iz drugog tiganja. Smanjite temperaturu ringle i ostavite da se krčka do 10 minuta.
U međuvremenu, u činiji pomešajte sveži sir, jaje i parmezan.
U vatrostalnu posudu ili tepsiju poređajte po dnu komade tikvica trudeći se da ne ostavljate prostor između. Preko njih sipajte rendanu mocarelu toliko da pokrije površinu pa onda sipajte polovinu smese mesa i ravnomerno rasporedite. Potom preko sipajte polovinu smese sa sirom i takođe pažljivo rasporedite. Ponovite postupak od ostatka namirnica, pa na vrh poređajte tikvice i rendanog kačkavalja najviše kako bi se lepo zapeklo.
Pecite lazanje 30 minuta na 180 stepeni, pa onda podesite samo pečenje gornjeg dela rerne nekih dva minuta dok sir ne porumeni.
Možete ih jesti u kombinaciji sa kiselim mlekom, sezonskom salatom ili nečim trećim.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Prepoznatljiv ukus na drugačiji način: Lazanja rolnice koje ćete obožavati
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.