Štrudla sa makom po svačijem ukusu: Desert koji nikada ne ispada iz mode
Postoje deserti kojima vreme ne može ništa i obradujemo im se svaki put kada su na meniju. To je slučaj i kod štrudle sa makom.
Ovaj recept upravo će posvedočiti njenoj neprolaznosti i zašto vešto brani svoje mesto u srcu mnogih.
Sastojci za štrudlu sa makom:
- 2 čaše mleka
- oko 500 g brašna
- 10 kašika šećera
- 3 žumanceta
- kvasac
- 300 g maka
- 1 kesica vanilinog šećer
Priprema štrudle sa makom:
U činiju stavite žumance, tri kašike šećera i malo ulja, pa sve promešajte.
Zagrejte jednu šolju mleka i dodajte kvasac, dve kašičice šećera i malo brašna. Sačekajte da nadođe kvasac oko 10 minuta.
Dodajte kvasac u činiju sa smesom i mešajte dok ne dobijete testo. Ostavite ga prekriveno krpom oko 40 minuta dok ne nadođe.
Podelite testo na dva lopte, pa obe razvucite.
U činijicu sipajte mak, pola šolje zagrejanog mleka, oko četiri kašike šećera i kesicu vanilinog šećera. Sve pomešajte pa premažite preko testa.
Uvijte štrudle, pa stavite da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.