Štrudla sa makom po svačijem ukusu: Desert koji nikada ne ispada iz mode

 
M. P.
M. P.
 
  • 0

Postoje deserti kojima vreme ne može ništa i obradujemo im se svaki put kada su na meniju. To je slučaj i kod štrudle sa makom.

Ovaj recept upravo će posvedočiti njenoj neprolaznosti i zašto vešto brani svoje mesto u srcu mnogih.

Sastojci za štrudlu sa makom:

  • 2 čaše mleka
  • oko 500 g brašna
  • 10 kašika šećera 
  • 3 žumanceta
  • kvasac
  • 300 g maka
  • 1 kesica vanilinog šećer

Priprema štrudle sa makom:

U činiju stavite žumance, tri kašike šećera i malo ulja, pa sve promešajte.

Zagrejte jednu šolju mleka i dodajte kvasac, dve kašičice šećera i malo brašna. Sačekajte da nadođe kvasac oko 10 minuta.

Dodajte kvasac u činiju sa smesom i mešajte dok ne dobijete testo. Ostavite ga prekriveno krpom oko 40 minuta dok ne nadođe.

Podelite testo na dva lopte, pa obe razvucite.

U činijicu sipajte mak, pola šolje zagrejanog mleka, oko četiri kašike šećera i kesicu vanilinog šećera. Sve pomešajte pa premažite preko testa.

Uvijte štrudle, pa stavite da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti