Idealan letnji ručak sa povrćem i bez mesa: Turska pita bez kora

 
M. M.
M. M.
 
  • 0

Leto je vreme za brze i jednostavne recepte. 

Zato vam predlažemo ovu jednostavnu "pitu" bez kora, osvežavajuću i bogatu povrćem, koja vas neće previše zadržati u kuhinji.

Idealna je za sve ljubitelje vegetarijanskih obroka, ali i sve druge koji vole ukusan zalogaj.

Sastojci: 

  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 2 mlada luka
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 100 g feta sira
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša mleka
  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • rendani sir

Priprema:

Operite i očistite, a potom iseckajte na sitne kockice krompir, zelenu papriku i luk. Oljuštite kožicu sa paradajza, iseckajte ga i dodajte povrću.

Umutite jaja i prespite u posudu  gde je povrće, a ptom dodajte so, isitnjenu fetu, zatim ulje i mleko.

Sve dobro promešajte, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo.

Premažite dublju tepsiju sa puterom, sipajte smesu i pospite odozgo sa rendanim sirom.

Pecite na 200 stepeni oko 30 do 35 minuta.

Poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti