Idealan letnji ručak sa povrćem i bez mesa: Turska pita bez kora
Leto je vreme za brze i jednostavne recepte.
Zato vam predlažemo ovu jednostavnu "pitu" bez kora, osvežavajuću i bogatu povrćem, koja vas neće previše zadržati u kuhinji.
Idealna je za sve ljubitelje vegetarijanskih obroka, ali i sve druge koji vole ukusan zalogaj.
Sastojci:
- 2 krompira
- 2 paradajza
- 3 zelene paprike
- 2 mlada luka
- 4 jajeta
- 1 kašičica soli
- 100 g feta sira
- 1 čaša ulja
- 1,5 čaša mleka
- 3,5 šolje brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- rendani sir
Priprema:
Operite i očistite, a potom iseckajte na sitne kockice krompir, zelenu papriku i luk. Oljuštite kožicu sa paradajza, iseckajte ga i dodajte povrću.
Umutite jaja i prespite u posudu gde je povrće, a ptom dodajte so, isitnjenu fetu, zatim ulje i mleko.
Sve dobro promešajte, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo.
Premažite dublju tepsiju sa puterom, sipajte smesu i pospite odozgo sa rendanim sirom.
Pecite na 200 stepeni oko 30 do 35 minuta.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.